Inför BP – IF Elfsborg: Tätt matchande i Allsvenskan
Startelvan senast vi spelade hemma på Grimsta. Foto: Henke Råssmo

Inför BP – IF Elfsborg: Tätt matchande i Allsvenskan

Share

Inför BP – IF Elfsborg: Tätt matchande i Allsvenskan

BP tar emot IF Elfsborg i Allsvenskans fjärde omgång, en match som intryckt mellan de två måndagsmatcherna på bortaplan mot Hammarby IF och Malmö FF. I måndags blev det förlust med ...

BP tar emot IF Elfsborg i Allsvenskans fjärde omgång, en match som intryckt mellan de två måndagsmatcherna på bortaplan mot Hammarby IF och Malmö FF. I måndags blev det förlust med klara 4-0 mot Hammarby IF på Tele2 Arena, en match där BP inte lyckades komma ur Hammarbys press varpå hemmalaget kunde utnyttja misstag.

BP kommer från förluster på bortaplan, men seger på hemmaplan. Tre omgångar är spelade och tre poäng är inräknade på kontot. De tre poäng kom i den senaste hemmamatchen då BP vann mot BK Häcken med 2-0 i en lätt stökig match.

I truppen kan det ske en del rotation med tanke på det täta spelschemat. Vilan sedan måndagens match är endast två dagar innan tre dagars vila väntar till kommande måndagsmatch mot Malmö FF på bortaplan. Det täta matchandet ger självklart en högre belastning på spelarna vilket kan göra att enstaka spelare vilas för att hålla i det långa loppet. Hur truppen formeras bestäms på matchdagen.

Motståndare
IF Elfsborg från Borås har inlett Allsvenskan 2018 på ett resultatmässigt riktigt jobbigt vis. Tre matcher har gett tre förluster och nye tränare Jimmy Thelin har haft några dagar på sig att komma fram till hur det ska bli bättring redan i fjärde omgången då laget tar sig till Grimsta. Elfsborg kommer senast från förlust mot IK Sirius på hemmaplan. BP-fostrade Stefano Vecchia satte matchens enda mål då han slog till på en retur på tilläggstid.

Föreningen grundades 1904 och gjorde debut i Allsvenskan 1926. Sedan debuten har Elfsborg varit en klubb att räkna med på högsta nivå, trots att det pendlades en del mellan serierna under 70- och 80-talen. Från guldet 2006 tog Elfsborg sju raka medaljer inklusive guldet 2012. Sedan dess har placeringarna inte varit lika framskjutna och 2017 blev det en åttonde plats i tabellen och ansvarige tränaren Magnus Haglund fick lämna uppdraget.

Elfsborg har en fantastisk akademi och i U19-, U17- och U16-serierna går lagen från Elfsborg ofta långt och tar medaljer på hösten. Satsningen där ger även eko upp i seniortruppen där flera egna produkter slussas upp efterhand, tillsammans med hemvändare, där den senaste är Samule Holmén som återvände i somras efter utlandsäventyr och landslagsspel.

Välkommen till Grimsta denna torsdag 19 april 19.00.

Allsvenskan
BP – IF Elfsborg
Torsdag 19 april 19.00
Grimsta

Biljetter köps via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMores kanaler och köper du matchen eller ett säsongsabonnemang via den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

Foto: Erik Bjernulf