Inför BP – Hammarby IF: Upptrappningen inledd

Inför BP – Hammarby IF: Upptrappningen inledd

Share

Inför BP – Hammarby IF: Upptrappningen inledd

Nu trappar BP upp förberedelserna inför premiären av Elitettan. I de sista tre träningsmatcherna väntar två seriekonkurrenter och ett allsvenskt lag. Först i raden är Hammarby IF ...

Nu trappar BP upp förberedelserna inför premiären av Elitettan. I de sista tre träningsmatcherna väntar två seriekonkurrenter och ett allsvenskt lag. Först i raden är Hammarby IF och Rebecka Lundblad Roth är redo.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo

På lördag besöks Grimsta av Hammarby IF. Den här säsongen möts de två Stockholmslagen i Elitettan efter en nedflyttning och en uppflyttning. I senaste matchen vann BP ganska säkert mot Enskede, men nu kan vi förstås förvänta oss tuffare motstånd.

En av spelarna som gjort flest minuter under försäsongen är kantspelaren Rebecka Lundblad Roth, som förra sommaren kom från Notviken. Du börjar väl känna dig ordentligt hemma i rödsvart nu?
– Absolut, efter avancemanget känns det jättekul att fortsätta i BP. Det blir en ny utmaning både för mig för laget.
Du håller dig på högerkanten. Trivs du bäst som back eller som ytter?
– Svårt att säga. Just nu lutar det åt yttermittfältare, då jag mer och mer kommit in i den rollen.
Hur tycker du att lagbygget går?
– Det går bra! Många är kvar från i höstas, och de nya tjejerna har bidragit med bra energi. Det känns roligt och nu kan vi verkligen börja räkna ner. Det är mindre än en månad till premiären!

Motståndarna
Hammarby IF är som förening välkänd i Stockholmsidrotten. Man drog igång damfotbollen 1970 och har gjort många säsonger i högsta serien. Det blev SM-guld 1985 och cupsegrar både 1994 och 1995, men de senaste åren har man pendlat mellan Damallsvenskan och Elitettan och 2018 blev det åter nedflyttning till Elitettan. Under senvintern har man spelat gruppspel i Svenska Cupen, där det har blivit klara förluster mot AIK och Piteå. 13 april tar man emot BP på Hammarby IP för seriepremiär.

BP mönstrar en stor matchtrupp, där vi bland annat kan notera att Rebecka Ayranci-Dahlberg ersätter Kaisa Nilsson och att det senaste nyförvärvet Tempest-Marie Norlin får vänta på sin BP-comeback.

Välkomna till ännu en härlig fotbollslördag på Grimsta! Fri entré gäller och arenan är öppen via Entré 5. Lägg märke till den tidiga avsparkstiden!

BP:s matchtrupp:
Josephine Frigge (mv), Rebecka Ayranci-Dahlberg (mv), Alice Carlsson, Felicia Thörngren, Alexsandra Lobanova, Mathilda Prim, Emilie Eriksson, Emma Lillbäck, Fia Grönborg, Filippa Wallén, Rebecka Lundblad Roth, Estibaliz Montes de Oca, Aisha Faiqi, Maja Viklander, Anna Thim, Daniella Novaković, Michelle Rojas Flores, Michaela Larsson, Jennifer Sjösten

Träningsmatch
BP -Hammarby IF
Lördag 16 mars kl 11.30
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré