Inför BP – GAIS

Dags för den andra hemmamatchen i Superettan 2019 och BP ställs mot GAIS, en motståndare vi har historiska minnen av. Avspark söndag 14 april 15.00 hemma på Grimsta. Text: Pete ...

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
Vilken skön urladdning vi fick mot Dalkurd FF senast när Eric Johana Omondi och Alexander Nilsson satte två mål vardera i 4-0-segern på bortaplan. BP växlade upp i andra halvlek efter att ha skött defensiven fläckfritt genomgående och inte släppt till chanser som oroade.

Skadeläget
Dusan Jajic har börjat träna med lagkamraterna efter operationen. Hampus Elgán har börjat köra enklare övningar med de andra målvakterna. Marcus Hansson stod över matchen mot Dalkurd, men är tillbaka i träning. Billy Nordström klev av en bit in i andra halvlek senast, men tränar för fullt med laget.

BPs trupp
Truppen presenteras efter lördagens träning. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

Motståndare
Förra säsongen landade GAIS på tionde plats i Superettan efter en svängig säsong. Laget vann åtta matcher, kryssade elva och förlorade elva matcher. Under inledningen av säsongen har GAIS, liksom BP, hunnit spela två matcher. I båda har matcherna slutat oavgjort. 2-2 mot Trelleborgs FF i premiären följdes upp av 1-1 hemma mot Östers IF senast. Då kvitterade lagkapten Carl Nyström sent efter en hörna.

I truppen finns gott om rutin från spel i Superettan och inför säsongen kryddades försvaret med rutinerade Emil Wahlström som anslutit från BK Häcken.

Spelplan
Hemma på Grimsta är vi starka. Ta gärna del av publikinformationen inför matchen.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via brommapojkarna.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live.

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.