Inför BP – FK Ventspils

Inför BP – FK Ventspils

Share

Inför BP – FK Ventspils

BP ställs mot lettiska FK Ventspils i en träningsmatch under lägret i spanska La Manga. Efter några träningar på plats ställs BP mot ett rutinerat och starkt lag med fina meriter f ...

BP ställs mot lettiska FK Ventspils i en träningsmatch under lägret i spanska La Manga. Efter några träningar på plats ställs BP mot ett rutinerat och starkt lag med fina meriter från spel i Europa. Avspark tisdag 29 januari 12.00. 

Text och foto: Peter Appelquist

BP kommer till matchen med några sjukdomar i truppen. Adam Gradén har varit förkyld och inte tränat med laget, Aron Sandén ansluter till lägret i samband med matchen av samma anledning. Matchtruppen presenteras på hemsidan strax innan avspark, samt via föreningens sociala medier.

Motståndare
FK Ventspils kommer från den lilla hamnstaden Ventspils på östersjökusten i Lettland. Klubben grundades 1997 efter en sammanslagning av två lokala föreningar. Ventspils har vunnit den lettiska ligan vid sex tillfällen, senast 2014. 2009 blev laget det första från Lettland att ta sig till ett gruppspel i dåvarande UEFA-cupen. Dessförinnan och efter det har laget deltagit i flertalet kvalmatcher till både Europa League och Champions League.

Avspark 12.00, matchen kan du se helt gratis nedan