Inför BP – FK Leipaja/Mogo
Fritiof Björkén. Foto: Henke Råssmo

Inför BP – FK Leipaja/Mogo

Share

Inför BP – FK Leipaja/Mogo

Träningslägret på Cypern avslutas med match mot lettiska FK Liepaja/Mogo. Avspark måndag 12 februari 15.00 i Ayia Napa. Det veckolånga träningslägret i Ayia Napa går mot sit ...

Träningslägret på Cypern avslutas med match mot lettiska FK Liepaja/Mogo. Avspark måndag 12 februari 15.00 i Ayia Napa.

Det veckolånga träningslägret i Ayia Napa går mot sitt slut och för BP avslutas lägret med match mot lettiska Liepaja. Under lägret har spelar och ledare kommit närmare varandra och kunnat fokusera än mer på taktiska detaljer, något som syntes i lördagens match mot serbiska Cukaricki då BP stod för en fin insats och vann med 2-1.

Till tisdagens match har inga förändringar aviserats, senast fick vi som bekant se Alexander Nilsson i sina första minuter som nygammal BP-spelare och till det kan vi hoppas att några spelare som haft känningar kan vara speldugliga. Men fokus ligger som bekant på söndagens premiär i Svenska Cupen, då Gefle IF kommer på besök på Grimsta, avspark 17.00.

Motståndare
Liepaja spelar i den lettiska högstaligan och grundades så sent som 2014 som en återuppstart av FK Liepajas Metalurgs som gick i konkurs 2013. Klubben drivs nu bland annat av den tidigare landslagsspelare Maris Verpakovskis, som undertecknad minns i flertalet kvalmatcher mellan Lettland och Sverige. Dessutom sköt Verpakovskis Lettland till Fotbolls-EM 2004 och var snubblande nära att även skjuta landet till VM 2006.

Eftersom klubben bildades så sent som 2014 så har klubben ändå en imponerade resultatrad. Ett ligaguld och ett cupguld har det hunnit bli i lettiska högstaligan, som ska sägas endast består av åtta klubbar.

Träningsmatch
BP – Liepaja
Måndag 12 februari 15.00
Ayia Napa