Inför BP – Enskede IK: 104-åring utmanar på Grimsta
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Enskede IK: 104-åring utmanar på Grimsta

Share

Inför BP – Enskede IK: 104-åring utmanar på Grimsta

På lördag spelas fem viktiga matcher i Division 1 Södra Svealand. Klockan ett tar BP emot Enskede IK på Grimsta. Nyförvärvet Felicia Thörngren trivs bra i BP och har hittills prenu ...

På lördag spelas fem viktiga matcher i Division 1 Södra Svealand. Klockan ett tar BP emot Enskede IK på Grimsta. Nyförvärvet Felicia Thörngren trivs bra i BP och har hittills prenumererat på en plats i startelvan. I truppen återfinns också en gammal bekant som är tillbaka i Sverige över sommaren.

Efter en veckas speluppehåll är det dags för en ny intensiv period för BP, med tre matcher på åtta dagar.
-Det gäller verkligen att tänka på hur vi belastar spelarna, samtidigt som vi självklart vill vinna alla matcher, säger tränaren Marcelo Fernández. Många i truppen har visat framfötterna på träningarna sista tiden, så konkurrensen om platserna är knivskarp, även om några spelare saknas. Enskede vann förra matchen, och vill förstås rida vidare på den framgångsvågen. För oss gäller det som vanligt att vara konsekventa i vår spelidé, så ska vi kunna nå ett bra resultat.
Med tanke på det täta spelprogrammet är det extra välkommet att BP-profilen Julia Olsson är hemma i Sverige under studieuppehållet, och förstärker truppen en period. Läs mer om henne här och här.

En spelare som spelat alla matcher i serien hittills är nyförvärvet Felicia Thörngren. Hur känns det så här en bit in på säsongen?
-Det har varit jättebra! Jag håller med om allt det positiva jag hade hört om laget innan jag kom till Grimsta. Vi jobbar tillsammans mot en tydlig målsättning, och den breda truppen gör att vi alla måste göra vårt yttersta på match och träning. Det leder till en bra utveckling.
Du spelade med AIK i flickallsvenskan tidigare. Vad är skillnaden?
-Jag har även tidigare prövat på seniorfotboll, för Huddinge på en lägre nivå. Den stora skillnaden mot juniorfotbollen är att spelarna helt enkelt är större, snabbare och starkare.

Motståndarna
Enskede IK kom förra säsongen på nionde plats i Division 1 Norra Svealand, och ligger för närvarande sexa i årets serie, efter två vinster och tre förluster. Föreningen har en lång historia (grundad 1914) och är nu en av Stockholms största fotbollsklubbar med cirka 2000 aktiva. I februari möttes BP och Enskede i en träningsmatch som BP vann med 4-1.

Välkomna till Soliga Grimsta för ännu en viktig match i Division 1 Södra Svealand! BP:s nya sponsor Fodi bjuder på entrén. Avspark kl 13.00.

Matchen kommer att direktsändas i den nya BP-appen. Läs mer och hitta länkar på hemsidan .

BP:s trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 22 Julia Olsson, 5 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Emilie Eriksson, 24 Ella Sonnelid, 27 Daniella Novaković, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
BP – Enskede IK
Lördag 19 maj kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré