Inför BP-Dalkurd: Toppstriden går in i slutfasen
Ett fullsatt Grimsta väntar på att spelarna ska kliva in på planen. BP-Dalkurd tisdag 24 oktober 19.00. Foto: Erik Bjernulf

Inför BP-Dalkurd: Toppstriden går in i slutfasen

Share

Inför BP-Dalkurd: Toppstriden går in i slutfasen

Ettan mot tvåan möts i Superettans tjugoåttonde omgång tisdag kväll på Grimsta. Serieledande BP tar emot Dalkurd FF som jagar på andra plats. Läktarna kommer att vara fyllda och in ...

Ettan mot tvåan möts i Superettans tjugoåttonde omgång tisdag kväll på Grimsta. Serieledande BP tar emot Dalkurd FF som jagar på andra plats. Läktarna kommer att vara fyllda och inramningen underbar. Avspark 19.00 tisdag 24 oktober hemma på Grimsta. 

BP återtog serieledningen i Superettan efter seger med 2-0 mot Syrianska FC på bortaplan i förra omgången. Kevin Kabran inledde målskyttet strax innan paus och Jacob Ortmark avslutade målskyttet och stängde matchen när han satte 2-0 sent i andra halvlek. Ortmark drog dock på sig säsongens tredje varning och är därmed avstängd i tisdagens match mot Dalkurd.

BP har vilat en vecka sedan matchen mot Syrianska, däremot så deltog Victor Fors och Marko Nikolic i U21-matchen mot IF Elfsborg i onsdags. Jack Lahne och Fredrik Hammar är på landslagsläger med P16-landslaget. Skademässigt saknas fortfarande Johan Falkmar och Budimir Janosevic.

Christopher Brandeborn på jakt efter nya poäng i jakten på nya segrar i Superettan Foto: Henke Råssmo

Motståndare
Dalkurd FF är en ung förening som grundades i Borlänge 2004 . Från grogrunden som ett socialt projekt anslöt så pass talangfulla spelare att Dalkurd sprang igenom Division Sex, Fem, Fyra, Tre och Två för att sedan parkera i Division Ett Norra under fem års tid. 2017 gör föreningen sin andra säsong i Superettan och är med i den absoluta toppstriden med tre matcher kvar att spela.

I laget finns en mängd BP-kopplingar. Huvudtränare Andreas Brännström spelade både ungdoms- och seniorfotboll i BP och har bland annat ett pojk-SM-guld i BP-tröjan på meritlistan. I spelartruppen hittar vi Heradi Rashidi och Robin Tranberg med akademimeriter från rödsvart

Matchinfo
BP – Dalkurd FF
Tisdag 24 oktober 19.00
Grimsta

Förköp din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu så blir det billigare för dig och smidigare när du kommer till Grimsta. Ta del av Publikinformationen inför matchen för att planera ditt besök på Grimsta.

Matchen sänds via CMore.se och i Sportkanalen via CMores utbud.

BP fick jubla på bortaplan senast, då mot Syrianska FC på bortaplan i Superettan. Foto: Erik Bjernulf