Inför BP – AIK

Inför BP – AIK

Share

Inför BP – AIK

Dags för publikfest på Grimsta när Allsvenskans 18:e omgång ska spelas mellan BP och AIK. Grimstas 6820 stå- och sittplatser ser ut att bli upptagna och publiken kommer dessutom bj ...

Dags för publikfest på Grimsta när Allsvenskans 18:e omgång ska spelas mellan BP och AIK. Grimstas 6820 stå- och sittplatser ser ut att bli upptagna och publiken kommer dessutom bjudas på en match med två taggade lag som går för tre poäng. Avspark 17.30 söndag 19 augusti.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP kommer in i matchen med ett starkt självförtroende efter två raka segrar, först vändningen mot Dalkurd FF hemma på Grimsta och sedan den defensivt starka segern mot Örebro SK på bortaplan. BP har möjligt att lämna kvalplatsen och kliva upp på säkrare mark vid seger, eller kryss mot AIK.

I truppen kan vi notera att alla skador har läkt, enstaka småkänningar finns, men hela truppen är uttagningsbar och konkurrenskraftig till söndagens match.

Motståndare
AIK är serieledare och har varit obesegrade i 29 raka allsvenska matcher. Det är duktigt. På senaste tid har laget spelat fyra raka 1-0-matcher, varav två förluster mot FC Nordsjälland i kvalet till Europa League och två segrar i Allsvenskan mot IF Elfsborg och Kalmar FF. Starkt försvar, men uddlöst framåt? Nej, det ska vi inte påstå, särskilt med matchen mot BP i färskt minne där BP, trots en stark första halvlek, förlorade med 5-1 på Friends Arena, mycket tack vare en påpasslig Nicolas Stefanelli. Om Stefanelli får chansen igen mot BP eller inte återstår att se, men BP har förberett sig bra under veckan för att vara redo för uppgiften.

Allsvenskan
BP – AIK
19 augusti 17.30
Grimsta IP

Biljetter via brommapojkarna.ebiljett.nu (Passa på, snart slutsålt)

Matchen sänds via CMore.se samt via CMores kanaler.