Inför BP – AIK: Cupmöte mot svårt motstånd
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – AIK: Cupmöte mot svårt motstånd

Share

Inför BP – AIK: Cupmöte mot svårt motstånd

På tisdag blir det besök från Elitettan, när BP tar emot AIK på Grimsta. Båda lagen har många viktiga matcher kvar i respektive serie, men nu gäller det att fokusera på chansen til ...

På tisdag blir det besök från Elitettan, när BP tar emot AIK på Grimsta. Båda lagen har många viktiga matcher kvar i respektive serie, men nu gäller det att fokusera på chansen till avancemang i Svenska cupen. 

Svenska Cupen 2017-18 satte igång redan i slutet av april. För BP:s match i första omgången gick bussen 23 maj upp till Rimbo, där det blev seger med 5-0. I andra omgången kliver lagen från Elitettan in, och BP tar alltså emot grannklubben från Solna.

I fredags gjorde Daniella Novaković båda målen då BP vann mot Hässelby. Målen kom ganska sent i matchen men Novaković var egentligen aldrig nervös:
-Nej, vi vet att jobbar vi på och håller oss till vår spelplan så kommer chanserna till slut.
Du har fått in många mål under säsongen?
-Ja, jag trivs i positionen som”tia” mellan spetsen och mittfältet. Vi har som lag lyckats fortsätta vinna matcher och det är skönt för mig personligen att infria förväntningarna som finns på både målskyttet och passningsspelet.
Nu möter ni din gamla klubb AIK, dit du också har flera familjekopplingar. Hur är känslorna inför det?
-Lite speciellt, men jättekul, blir det ju att möta gamla laget och flera gamla lagkamrater. Jag räknar med att familjen är på plats på Grimsta, som alltid!

Motståndarna
Som klubb behöver AIK ingen närmare presentation. På damsidan har AIK aldrig nått riktigt stora framgångar, men har sammanlagt ett tiotal säsonger i högsta serien, och nådde även final i Svenska Cupen 2007. För närvarande ligger man på tredje plats i Elitettan, fem poäng från den andraplats som ger avancemang till Allsvenskan.
-Vi är i en uppbyggnadsfas och hade en topp 3-placering som mål inför säsongen. Skulle vi lyckas gå upp redan till 2018, så kan vi vara redo för det, berättar tränare Christer Lundin. Hösten har börjat lite sämre, men vinsten senast mot Sundsvall gav energi till laget. Amanda Nildén (kom från BP i år, reds anm.) saknades senast, men vi tror att hon kan spela på tisdag. Ett par andra spelare är fortsatt skadade.
Ni har många duktiga yngre spelare, inte minst bland de framgångsrika 02-orna, där nio spelare var uttagna till landslagssamlingen på Bosön häromveckan. Har någon av dem redan testats i A-truppen?
-Vi har inte haft några 02-or med ännu, men Wilma Ljung Klingwall, född 2001, tränar med oss just nu och vi har även några andra 01-or med ibland.
Hur ser du på matchen på tisdag?
-Vi räknar med en tuff derbymatch och har fullt fokus på den, då vi ser avancemang till cupens nya gruppspel som ett viktigt steg i vår lagutveckling.

I BP:s trupp finns flera spelare som kom från AIK inför säsongen. Du bör väl vara nöjd med scoutingen, sportchef Staffan Jacobsson?
-Jo, men det är normalt att spelarna flyttar runt mellan lagen i Stockholmsområdet. Av Eldina Ahmić och Daniella Novaković visste vi ungefär vad vi kunde förvänta oss, och Filippa Wallén har gjort stora framsteg under året och kommer garanterat att utvecklas mer.
Hur är läget i truppen?
-Vi har haft lite problem, men inför veckan hoppas vi att alla, förutom våra långtidsskadade, är friska och hela och kan konkurrera om startplatserna mot AIK och Telge.

Kom gärna och stötta BP på plats mot ett svårt motstånd!
Efter tisdagens cupmöte väntar bortamatch mot Telge United på lördag, i den 18:e omgången av Division 1 Södra Svealand.

Preliminär BP-trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci Dahlberg, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Fia Grönborg, Eldina Ahmić, Isabell Hammarbäck, Daniella Novaković, Michaela Larsson, Estibaliz Montes de Oca, Emilie Eriksson, Michelle Rojas Flores, Madicken Stigberg

Matchinfo:
BP – AIK
Tis 29 augusti 19.00
Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby