Inför Boo FF – BP: Full fart mot tredje segern?

Inför Boo FF – BP: Full fart mot tredje segern?

Share

Inför Boo FF – BP: Full fart mot tredje segern?

På lördag åker BP till Boovallen för att försöka följa upp den fina serieinledningen med en tredje seger. Hemmalaget Boo FF har haft en svag inledning med endast en erövrad poäng, ...

På lördag åker BP till Boovallen för att försöka följa upp den fina serieinledningen med en tredje seger. Hemmalaget Boo FF har haft en svag inledning med endast en erövrad poäng, och är säkert revanschsugna.

-Vi vet att Boo har ett starkt lag som gärna spelar sig igenom motståndarlaget yta för yta, säger BPs tränare Marcelo Fernández. Det gäller för oss att fortsätta att utveckla vårt kollektiva försvarsspel. Vi vill även få till längre anfall än senast mot Tyresö, och på så sätt kontrollera matchen.
BP har ju haft en lyckosam inledning med två segrar mot två förmodade toppkonkurrenter. I senaste matchen visade man styrka när man kom tillbaka efter att Tyresö en period hade tagit över matchen. I förra vårens match mot Boo var det, som Fernández då uttryckte det, ”en jävla god lagmoral” som ledde till en kvittering på övertid.
Tyvärr råkade högerkantspelaren Agnes Bergling ut för en skada i matchen mot Tyresö. En fotfraktur är konstaterad och Bergling kommer att saknas under lång tid framöver.

Motståndarna
Boo FF spelade även förra året i Division 1 Södra Svealand. Efter en stark vår blev det till slut en sjunde plats, dock endast två poäng efter trean Sätra. I år inledde Boo, och målfarliga Elise Björnelius Leidersten, säsongen strålande med ett mål redan i första minuten mot Telge. Sedan har det dock varit måltorka. Telge kvitterade och i andra omgången blev det förlust på bortaplan mot Värmbol med 2-0. Det är med andra ord ett revanschsuget lag som tar emot på Boovallen.

Buss 414 eller 442 från Slussen tar dig till planen. Välkommen! Avspark kl 14.00.

Preliminär BP-trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 9 Marie Segerholm, 10 Eldina Ahmić, 19 Emilie Eriksson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novaković, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
Boo FF – BP
Lördag 28 april kl 14.00
Boovallen, Boovägen 4, Saltsjö-Boo