Inför avslutningen av Superettan

Inför avslutningen av Superettan

Share

Inför avslutningen av Superettan

Det återstår tre omgångar av Superettan 2019 och för BP är läget sådant att det kommer att krävas fler poäng in på kontot under avslutningen. I den här artikeln samlar vi den info ...

Det återstår tre omgångar av Superettan 2019 och för BP är läget sådant att det kommer att krävas fler poäng in på kontot under avslutningen. I den här artikeln samlar vi den information som du som supporter behöver inför avslutningen.
– Det har varit ett bra fokus och inställning på träningarna de senaste veckorna, säger Fredrik Dahlin, sportchef herr.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Skador
Under året har det varit en del skador, liksom i alla lag. På sistone, när säsongen pågått en längre tid, så är några nya skador som uppstått. Klart är att Samuel Svenlén och Johan Falkmar inte kommer att spela mer den här säsongen, båda har eller kommer att opereras för sina problem. Alexander Nilsson och Adam Gradén har nyligen haft skadeproblem, men båda tränar med laget.

Avstängningar
Långt in i säsongen har de gula korten samlats på hög och till matchen mot Dalkurd FF är Markus Gustafsson avstängd. Spelare som riskerar avstängning vid ytterligare en varning är Albin Linnér, Eric Johana Omondi, Hampus Elgán, Marcus Hansson och Oscar Pehrsson.

Spelare på landslagsläger
Under uppehållet så har Oskar Fallenius och Albin Linnér varit på landslagssamlingar, båda är tillbaka på Grimsta i full träning och laddade för nästa match.

Matchtempo
Ett landslagsuppehåll ger både vila, men även ett hack i matchtempot. I måndags spelades därför en träningsmatch mot Fanna BK, seriesegrare i Division Tre Norra Svealand. BP tog en tidig ledning och hade 2-0 i halvtid efter dubbla mål av Dusan Jajic. I andra halvlek nickades Gustav Sandberg Magnusson in en hörna innan Fanna kunde reducera.
– Bra att spelare och tränare fick en match att testa lite i, samt för att hålla upp tempot i kropparna, säger Fredrik Dahlin.
– Vi visste att det skulle vara en längre vila efter matchen mot Degerfors och Fanna kunde ställa upp på studs eftersom deras säsong är färdigspelad. En bra genomkörare för grabbarna.

Kommande matcher
19/10 16:00 BP – Dalkurd FF
27/10 17:30 BP – Varbergs BoIS
3/11 15:00 Jönköpings Södra – BP