Hur Nordan kom till BP

Hur Nordan kom till BP

Share

Hur Nordan kom till BP

Claes-Göran "Classe" Carlsson var med och byggde upp Brommapojkarna till den stora ungdomsförening BP är idag. Han var under flera år också verksam som klubbens ordförande."Classe ...

Claes-Göran ”Classe” Carlsson var med och byggde upp Brommapojkarna till den stora ungdomsförening BP är idag. Han var under flera år också verksam som klubbens ordförande.
”Classe” ger oss här en återblick till hur en ung Hans ”Nordan” Nord kom till BP och vad han kom att betyda för klubben:

 När jag flyttade från Östermalm till Riksby i slutet av 1954 fanns Nordan där. Han ledde, som bara nioåring själv, ett litet kvarterslag som kallade sig Riksby BK. När BP drog igång en omfattande ungdomsverksamhet på Riksby bollplan satt Nordan vid sidan om och tittade misstänksamt på aktiviteterna. Det var oönskad konkurrens för hans lilla kvarterslag. Det dröjde inte länge förrän han och hans grabbar själva hade gått med i BP.

Sedan dess var Nordan en av de ledarprofiler som under många år byggde upp det som idag är den stora och i många avseenden speciella klubben IF Brommapojkarna. Mängder av forna pojklagsspelare har levt med Nordan och hans speciella och litet stränga men alltid omtänksamma personlighet. På senare år blev han en omtyckt allt-i-allo för seniorernas herrlag som i någon slags lagledarfunktion styrde och ställde i omklädningsrummet, pysslade om spelarna och skapade en skön och positiv atmosfär.Många är de spelare som vittnat om Nordans betydelse för dem som en pålitlig och omtänksam farsa. Sorgen är stor och tung i BP.

Rita Kilström ringde mig för några veckor sedan och frågade efter Nordans telefonnummer. Hon ville bjuda på lunch för några gamla BP-ledare som hon jobbat ihop med under hennes egen aktiva tid som ledare i klubben. Det var Nordan, jag, Lasse Nilsson och Yngve K. Jag hade inte numret, men lovade ta reda på det och återkomma. 
Nu behövs inte det längre.

Han kunde väl ha väntat lite, Nordan. ”

Claes-Göran Carlsson