Herrarna kryssade mot Sollentuna FK

På lördagen träningsmatchade BP mot Sollentuna FK på Grimsta IP. Trots ett stort spelövertag blev det bara oavgjort för BP. Målskytt för BP blev Oscar Pettersson. Efter tisdage ...

Efter tisdagens match mot Enskede drabbades BP av ett rejält manfall under veckan och till matchen mot Sollentuna saknades flera spelare. Istället fylldes truppen på med ett antal spelare från P19 som klarade utmaningen med bravur.

I mål stod 16-årige A-lagsdebutanten Elis Bishesari som gjorde en mycket fin insats. I den första halvleken fick Elis jobba ett par gånger medan i den andra halvleken var det lugnare för honom. Dock mot slutet av matchen fick Elis stå för en monsterräddning när Sollentunas Gustav Lindgren avlossade ett skott.

BP inledde matchen starkt och tog tag i taktpinnen direkt. Men trots det stora bollinnehavet BP hade under den första halvleken var det få farligheter framför Sollentunas mål. Istället så försvarade sig gästerna kompakt och kunde även hota i omställningar. I den 44:e minuten fick bortalaget även utdelning och tog ledningen med 0-1 när Ervin Gunan kunde slå in en retur.

I den andra halvleken fortsatte BP att föra spelet och man eliminerade också målchanserna bakåt. Efter ungefär en timme kvitterade även herrarna efter en magisk framspelning av Oscar Krusnell med en yttersida som hittade fram till Oscar Pettersson som kunde peta in 1-1.

Efter kvitteringen gjorde BP ett antal byten där bland annat bröderna Theo och Lucas Bergvall byttes in vilket innebar en A-lagsdebut för Theo. Med tio minuter kvar byttes ytterligare en A-lagsdebutant in i Liam Tahwildaran.

Med ungdomarna på plan fortsatte BP äga bollen men tyvärr är ju bollinnehav inte lika med mål och utan några heta målchanser slutade denna träningsmatch 1-1.

Nästa gång herrarna är i farten är nästa lördag när Vasalunds IF gästar Grimsta IP.