Herrarna inledde hösten med att vinna

BP fortsätter bygga på segersviten som påbörjades under våren. Tack vare seger 1-2 borta mot IFK Haninge är man nu uppe i 10 raka vinster i Ettan Norra. Text: Philip KämpeFoto: ...

Efter två träningsmatcher var det på lördagskvällen dags på riktigt när herrarna var tillbaka i spel i Ettan Norra. Torvalla IP var spelplatsen och motståndarna var IFK Haninge.

Den första halvleken var i chansfördelning i favör åt BP. Det första läget kom efter dryga tio minuter när Gustav Sandberg-Magnusson försökte placera in bollen men avslutet gick strax utanför.

Ledingsmålet kom däremot i matchminut 21. På en hörna från höger tog bollen på en Haningespelare och studsade fram till Marijan Cosic som petade in bollen mot sin förra klubben. Bara några minuter senare var nye anfallaren Rodin Deprem nära att styra in tvåan men bollen gick bara några centimeter utanför.

Hemmalaget hade en bra chans i den första halvan. På ett fint inlägg från vänster fick en hemmaspelare pannan på bollen men lyckades inte få avslutet innanför ramen.

I den andra halvleken försökte både Samuel Leach Holm och Marijan Cosic att dubbla BP:s ledning men båda gångerna stod Haninges målvakt för fina parader för att behålla sitt lags uddamålsunderläge.

Men i 69:e minuten klev lagkapten ”Gurra” Sandberg-Magnusson fram och nickade in ett inlägg från inhopparen Alex Seger. Det var GSM:s femte mål denna säsong.

Haninge fick in ett reduceringsmål i slutet men det var lite för sent för att verkligen hota BP. Det var i den andra tilläggsminuten som Hady Saleh Karim väl placerat sköt in 1-2, årets första insläppta spelmål för BP.

BP vinner alltså med 1-2 och utökar segersviten till 10 matcher. Nästa vecka har herrarna två matcher. Först onsdag i Svenska Cupen mot Östersunds FK och sedan i Ettan norra på söndag mot IF Sylvia.

IFK Haninge – BP
1-2 (0-1): 0-1 Marijan Cosic 21′, 0-2 Gustav Sandberg-Magnusson 69′, 1-2 Hady Saleh Karim 90+2′.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Sögaard), Elfgren Nyström, Suljic, Krusnell – Zlotnik (Ceesay) – Jelassi (Seger), Leach Holm, Sandberg-Magnusson, Cosic (Frej) – Deprem (Kanga).