HERR: Våren i siffror
Foto: Henke Råssmo

HERR: Våren i siffror

Share

HERR: Våren i siffror

Efter tolv spelade omgångar har Allsvenskan gått på lite sommarledigt på grund av de landskamper som spelas i juni. Det ger spelare och ledare några dagar ledigt och vi kan blicka ...

Efter tolv spelade omgångar har Allsvenskan gått på lite sommarledigt på grund av de landskamper som spelas i juni. Det ger spelare och ledare några dagar ledigt och vi kan blicka tillbaka lite på en spännande vår.

Tabellen
Tolv omgångar är spelade, några lag har spelat tretton matcher och vi hittar BP på sjätte plats med följande tabellrad: 6-1-5. Sex fina segrar vara fem var i följd under en riktigt trevlig maj månad. Första segern togs mot Mjällby AIF i den fjärde omgången, 2-0 hemma på Grimsta.

Målskillnad
Det gick trögt de första tre omgångarna då vi kunde notera 2-10 i målskillnad. Sen stängde vi igen, höll fyra raka nollor och tog ikapp målskillnaden. Efter tolv omgångar står vi på 16-16 i målskillnad och då även en +/- på 0.

Bästa målskytt
Oscar Pettersson har tryckt in fyra mål, Ludvig Fritzson har gjort tre (varav alla på bortaplan) och både Nikola Vasic och Marijan Cosic har noterats för två mål vardera.

Assister
I den officiella statistiken noterar vi att fyra spelare har gjort två målgivande passningar vardera. Det är Richie Omorowa, Samuel Leach Holm, Alexander Jensen och Tim Waker.

Korten
Det blir en del varningar under en säsong, noterbart är att vi hittills inte fått en spelare utvisad i någon match. Däremot har vi sett avstängningar André Calisir, Nikola Vasic och Richie Omorowa står alla noterade för tre varningar och har avtjänat sina avstängningar. På två varningar hittar vi Alexander Abrahamsson, Gustav Sandberg Magnusson och Ludvig Fritzson. Noterbart är att det sedan säsongen 2022 finns en ”avräkning” på varningar. Har du gått tio matcher utan en ny varning så stryks en insamlad varning, vilket är skönt för en spelare som kanske fick två varningar tidigt på säsongen men som sedan ”skött sig” och inte ska behöva riskera att missa avgörande matcher.

Sviter
Sex raka matcher utan förlust. Det är en svit som är historisk för BP i Allsvenskan. Sviten började med segern mot Mjällby AIF (2-0) 24 april och sista matchen i sviten blev 2-1 mot Varbergs BoIS innan vi förlorade mot IK Sirius 27 maj. Därefter vann vi som bekant mot IFK Norrköping på bortaplan med 2-0.

Fyra raka bortasegrar, ja det är även det en ny rekordsvit. 0-2 mot Halmstad, 0-1 mot IFK Värnamo, 1-3 mot Kalmar FF och 0-2 mot IK Sirius. Sviten bröts med förlusten mot Hammarby IF i tolfte omgången.

Rekordseger på bortaplan
3-1 mot Kalmar FF, det är faktiskt vår störst bortaseger i Allsvenskan på våra sju säsonger. Ludvig Fritzson, Oscar Pettersson och Samuel Kroon gjorde våra mål när vi vände underläge 0-1 till seger.