Herr: Uddamålsförlust mot ÖSK

Det blev en förlust med 0-1 i försäsongens sista träningsmatch under den snöiga fredagseftermiddagen mot Örebro. Matchen svängde åt båda hållen, men hemmalaget lyckades ta en tidi ...

Det blev en förlust med 0-1 i försäsongens sista träningsmatch under den snöiga fredagseftermiddagen mot Örebro. Matchen svängde åt båda hållen, men hemmalaget lyckades ta en tidig ledning, som man sedan bevakade ända in i mål.

Matchen inleddes offensivt av hemmalaget. Redan efter tre minuter spelade hade man skapat sig ett farligt frisparksläge precis utanför BP:s straffområde. Frisparken räddades dock och både lagen tryckte sedan på framåt i turordning.

Nollan skulle dock spräckas tidigt. I matchens tolfte minut placerade tidigare BP-spelaren Samuel Kroon in bollen i mål, efter att ha avancerat i straffområdet till ett mycket farligt läge på egen hand.

BP:s första farliga läge i matchen skulle komma strax därefter, när man själv skapat sig ett farligt frisparksläge. Alexander Jensens ribbträff på frisparken skulle sedan ge kapten Ludvig Fritzon ett gyllene läge framför mål, men som dessvärre prickar över. Strax efter sekvensen var det istället ÖSK som var nära att utöka sin ledning, men målvakt Filip Sidklev hanterade situationen mycket stabilt.

Drygt fem minuter innan halvtidsvilan tvingades BP till matchens första byte, då Zeidande Inoussa utgick skadad och ersattes av danske Frederik Christensen.

BP:s farligaste målchans i matchen kom precis innan paus, då Alexander Johansson hamnat fri med målvakten. Johansson hade dock inget flyt i den avgörande sekvensen och bollen rullade ut till inspark.

I matchens andra halvlek var det istället ÖSK som hade flera möjligheter att utöka sin ledning, samtidigt som BP har mycket spel på motståndarnas planhalva, men har fortsatt svårt att komma till konkreta målchanser. Det var noterbart att anfallsvapnet Nikola Vasic var frånvarande. Matchen slutar till slut 0-1 till Örebro.

Under matchens sista tredjedel genomför BP två byten, där vi fick se en del spel från rutinerade Tim Waker och unga löftet Charlie Nildén från ungdomsleden.

Huvudtränare Andreas Engelmark beskriver matchen
– Under första halvleken är vi inte så bra i bollinnehav som vi vill vara och lyckas inte göra oss spelbara på det sättet vi önskar. Vi åker på ett par kontringar emot oss, där målet kommer under en sekvens där vi hade kontroll på bollen under ett par gånger. Andra halvlek har vi bättre energi, mer återerövringsspel, inte så många klara chanser kanske men vi spelar mer på det sättet vi vill vara på plan.

Det blir till slut en förlust, vad för positiva indikationer tar du ändå med dig från matchen?
– Energin i andra halvleken är bättre, vi vinner ganska mycket dueller och får till mycket spel på deras planhalva. Presspelet är bättre också, där ÖSK har svårt att spela sig ur vår förstapress, de gör det någon gång, men då sker det med väldigt små marginaler. Summa summarum är att vi har bra energi och är bättre i andra halvlek, men vi behöver göra det bättre i och runt motståndarnas box.

Spelledig helg väntar nu först och sedan nästa vecka är det dags för premiären i Svenska Cupen mot Landskrona BoIS. Hur laddar ni om nu kommande veckan?
– Nej men som vi brukar. Vi vill steppa upp givetvis, nu är det tävlingsmatch som väntar. Vi behöver definitivt göra en bättre prestation nästa vecka än vad vi gjorde idag, avslutar Engelmark.

Nästa lördag 17 februari drar tävlingssäsongen igång för herrlaget!
BP ställs mot Landskrona BoIS i den första omgången av Svenska cupen på hemmaplan. Köp din biljett här!