Herr U: Well played skulle Gary Lineker sagt, nu blev det dock förlust för P19.

Herr U: Well played skulle Gary Lineker sagt, nu blev det dock förlust för P19.

Share

Herr U: Well played skulle Gary Lineker sagt, nu blev det dock förlust för P19.

Frostig eftermiddag på Djursholms IP och skymning redan vid matchstart skulle det visa sig. Spelet har inte mer än knappt kommit igång när hemmalaget skyfflar in en retur och s ...

Frostig eftermiddag på Djursholms IP och skymning redan vid matchstart skulle det visa sig.

Spelet har inte mer än knappt kommit igång när hemmalaget skyfflar in en retur och sätter gästerna i klistret, 1-0. Mot bakgrund av det repar sig BP bra och samlar ihop till en godkänd första kvart. Det finns frö till ett bra offensivt spel med varierat passningsspel och lite längre bollar, laget jobbar tidigt hårt och visar på god moral. Inget tjafs inget gnäll mot den som gjort en felpass är man snäll.

Gästerna styr verkligen spelet och kan med  noggrannhet bygga upp sina anfall och komma till avslut mot mål. Känslan är positiv i så motto, trots detta är det hemmalaget som utökar ledningen efter en kontring i hög fart. Ortega Ekperuoh ställs mot en framrusande forward som retfullt enkelt petar bollen förbi honom , 2-0. 

BP kommer ånyo snabbt tillbaka efter ett mål till ett samlat lag som inte upplevs som stressat. Man tar för sig bra alternativt tillåts ta för sig och kan understundom dominera spelet som till störst del bedrivs på offensiv planhalva. Inför andra akten behöver spelet omsättas i avslut på mål, dock.

Gästerna justerar positioner, spelare och inleder andra halvlek med fart finess och klang och jubel, nåja det ser om möjligt än bättre ut spelmässigt i alla fall. Dominansen är påfallande och en reducering hänger i luften, en boll är inne tidigt men underkänns för offside.

Hemmalaget spel känns lite som ett korthus med plus timmen spelat, det kan ramla ihop närsomhelst, men som det verkar står det på en stadig grund. Det offensiva spel man åstadkommer är genom kontring när man löper iväg med ett par tre spelare och ställer en del frågor mot gästernas backlinje.

BP gör inget mål på sina chanser man spelar till sig, man nekas av sin egen oförmåga och en skicklig slips. Prestationen och jobbet för varandra lämnar inget övrigt att önska sig, kul att se.

Juniorallsvenskan norra 

Djursholm – BP 2-0 (2-0)