Herr U: Styrkebesked i premiären.

Herr U: Styrkebesked i premiären.

Share

Herr U: Styrkebesked i premiären.

Soligt och skönt på Grimsta IP i seriepremiären för P19. Premiärnerver gör hemmalaget bleka första kvarten, en matchbild som skulle förändras med hjälp av Erik Rydéns fingerspitzg ...

Soligt och skönt på Grimsta IP i seriepremiären för P19. Premiärnerver gör hemmalaget bleka första kvarten, en matchbild som skulle förändras med hjälp av Erik Rydéns fingerspitzgenfühl. Han rotade inte runt i killarnas skalle när det gick trögt utan litade helt på processen som huvudtränare Erik Engberg och han själv gnuggat med laget under våren.

Gästerna kommer till två anfall varav ett avslut på mål innan två minuter gått. Kristoffer Westerberg som gör tävlingsdebut efter en tids rehab är säker i sitt ingripande. Täby är mer närvarande än hemmalaget som gör många fel under kort tid. BP får dock igång sitt spel och kommer till ett par avslut på mål genom Oscar Faulds nick från nära håll och Endreas Tesfai med ett distansskott. 

Så i 13’ byter matchen skepnad totalt i och med Teo Grönborgs 1-0 i ett efterspel till en hörna. Allt stämmer plötsligt för hemmalaget, där man byter ut ett stapplande spel med stora marginaler till att måla med liten pensel, vara noggrann, spela på markerad spelare och framförallt jobba igenom varje situation.

Felix Strängborn visar att vårens kapacitet att göra mål sitter kvar, 22’ straffmål 2-0 och så skönheten från 25 meter i 24’ upp i nättaket 3-0. Strängborn, Faulds , Kingsley Okafor och Chris Fox i anfallet bidrar alla fyra till en tempohöjning i presspelet som gör försvarsspelet över hela planen mycket lättare.

BP dominerar avslutande kvarten av första halvlek eftertryckligt. Man spelar ut läser och löser situationer utifrån både gameplan och vad man  tränat på men framförallt spelar man en fotboll i paritet med sitt kunnande. 

Hemmalaget inleder andra akten med samma lugn och självklarhet man avslutade första akten. Samtliga spelare har rört boll och med tålamod flyttat fram spelet i 50’ då 4-0 målet slås in av Chris Fox vackert framspelad med en rak boll av Max Schulz Slotte. Fox smyger in trasan i bortre hörnet, han är svårläst när han använder ett snedställt kroppsspråk och öppnar upp för både främre eller bortre stolpe.

BP synar Täby över hela planen, inte minst i  59’ när Faulds stjäl bollen vid offensiv kortlinje för att sen servera Strängborn som fullföljer sitt hattrick. 

Med dryga timmen spelat har hemmalaget spelat till sig ett övertag som gör att man styr både sin egen och motståndets spel.

BP byter in samtliga spelare och håller med det både fokus och tempo intakt. Hemmalagets senare del av matchen är ett kvitto på att många saker gjorts rätt under försäsongen, måhända är orken det som imponerar mest och det som gör att fokuset är på rätt saker större delen av matchen.

Täby åstadkommer en handfull avslut mot Westerberg i BP målet men är ikväll en bra bit från att välta ett hemmastarkt BP.

P19 allsvenskan

BP – Täby 5-0 (3-0)

Mål Teo Grönborg Chris Fox Felix Strängborn 3

Startuppställning BP 

Kristoffer Westerberg mv

Filip Drinic 

Elmando Gjini

Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson

Max Schulz Slotte 

Kingsley Chibuike Okafor 

Teo Grönborg

Endreas Tesfai 

Chris Fox 

Oscar Faulds 

Felix Strängborn 

Avbytare

Alexander Westberg mv

Filip Mazanti Nyberg 

Noah Strand 

David Perez

Alessandro Jafari

Axel Johansson