Herr U: Spelbarhet understöd attityd se där några saker som bärgar poäng i jämnt P19 derby.
BPU19_AIKU19 Stockholm Grimsta IP 2021-09-19 P19 Allsvenskan Resultat 2-2 (1-2)

Herr U: Spelbarhet understöd attityd se där några saker som bärgar poäng i jämnt P19 derby.

Share

Herr U: Spelbarhet understöd attityd se där några saker som bärgar poäng i jämnt P19 derby.

Foto: @sedinbild Thomas Sedin BP avslutade förra veckans match i Örebro starkt när man från första halvleks underläge vände och fick med sig alla tre poäng hem. Ambitionen är a ...

Foto: @sedinbild Thomas Sedin

BP avslutade förra veckans match i Örebro starkt när man från första halvleks underläge vände och fick med sig alla tre poäng hem. Ambitionen är att hitta den prestationen i söndagens derby mot Aik för att försvara den plats man har bland topp sju. Det skulle visa sig att prestationen fanns där över stora delar av nittio minuter och att poäng bärgades sent tack vare den karaktär och vinnarkultur som finns hos spelare i BP.

Gästerna pressar omgående, det är full rulle, synkroniserat och man gör det svårt för hemmalaget i uppspelsfasen. BP hittar vägar att ta sig fram när man varvar kortpassningsspel med lite längre bollar. I 12’ löser man det så pass bra att Theo Bergvall kan öppna poängkontot från nära håll, 1-0.

BP som redan före målet hunnit anpassa sig något till gästernas press förefaller trivas med den bitvis. Samarbetet i hemmalaget är under stundom en fröjd att se, man understödjer varann föredömligt och luggar gästerna på boll gång efter annan, möjligen är nyckeln att lösa pressen idag att snabbt passa bollen vidare, hålla kort spelavstånd och erbjuda spelbarhet. Eller vänta, det är väl fotboll när den är som mest uppenbar, kanske vilja orka kunna kokar ner det bättre till vad som behövs för att lyckas i ett derby.

BP har ett litet men visst övertag från mitten av första halvlek då man kontrollerar spelet bättre än vad motståndarna gör. Aik kommer precis som BP till avslut med ojämna mellanrum och provar André Picornell i hemmamålet, Andre har koll på det mesta som kommer emot honom utom i 35’ och 37’ då gästerna vänder på steken med två snabba mål. Inte helt logiskt just då sett till matchbilden men välförtjänt sett till arbetet Aik lägger ner.

Slutdelen av halvleken är en grinig historia där spelarna går lite på knock, spelar lite för fort för sitt eget bästa, hellre än bra så att säga. BP har en boll i stolpen från Max Rahman men kommer inte ikapp målmässigt i första akten.

BP spelar omedelbart till sig en målchans i andra halvlek, det är Mario Butros som lägger bollen just över från nära håll, samma boll skulle senare hamna på rätt sida om ribban. Annars är inledande 10’ av akt två nord-syd fotboll en masse. Vackert på sätt och vis som t.ex då Aik gånger fler spelar förbi två lagdelar med en snabb passning från backlinje, annars rätt enahanda.

Vid pass 60’ spelat anar vi konturer i spelet igen, ett lugnare tempo ett bättre passningsspel mer kreativitet. Målchanserna är lätträknade från båda håll men Elias Jemal har i alla fall ett skott på mål i 70’ som gästernas duktige målvakt stoppar effektivt. En viss trötthet börjar synas på killarna efter 70’ i hårt tempo, matchen står lite och väger här men spelarna presterar fin fotboll trots de omständigheterna.

BP hittar till slut prestationen från Örebromatchen och man gör det i 90’ när Mario Butros skyfflar upp 2-2 bollen i nättaket från nära håll i snäv vinkel.  

En oantastligt logik gör att derbyt slutar oavgjort, det var jämnt hårt och delad pott är salomoniskt.

Juniorallsvenskan norra

BP – Aik 2-2 (1-2) mål BP Theo Bergvall Mario Butros