Herr U: P19 vinner.

Sol och ljumma vindar på lidingövallen när BP laddar om från en siffermässigt stor torsk i premiären hemma på Grimsta IP. Ett fysiskt starkt Lidingö ska hanteras med respekt på bo ...

Sol och ljumma vindar på lidingövallen när BP laddar om från en siffermässigt stor torsk i premiären hemma på Grimsta IP. Ett fysiskt starkt Lidingö ska hanteras med respekt på bortaplan. Båda gängen kokade torrt i premiären och är säkerligen motiverade för att ta sina första poäng.

BP tillåts spela med mycket boll inledningsvis när Lidingö väljer att inte pressa uppspelen. Man håller ihop lagdelarna bra och tar sig fram till offensiv tredjedel komfortabelt ett flertal gånger.  Hemmalaget visar tidigt upp en urstark kontringsfotboll som kräver noggrannhet att neutralisera.

Gästerna har en boll stolpe ut i 17’ , returen slås i mål men döms bort för offside. Nästa målchans är Lidingös som hotar med inkast, det är i efterdyningarna till ett sånt som André Picornell i BP målet får göra en parad på avslut från nära håll.

I 19’ är det BP som öppnar poängkontot när Oscar Faulds skallar in Felix Strängborns precisa inlägg, otagbart vackert rättvist 1-0 till BP.

Efter målet behåller BP i initiativet och styr det mesta av spelet, man är noga med sin höga press och mån om att stoppa farten på Lidingös anfall. Och i 32’ kommer så ett logiskt 2-0 för BP när Faulds assisterar Strängborn som stöter inlägget i ett tomt mål från nära håll, tillbakakaka. Matchen är rätt tuff fysiskt men också mycket sjysst i närkamper och tacklingar.

Matchen stegrade i tempo mot slutet av halvleken men tappade igen efter ett spelstopp i 40’. BP avslutar halvleken i 4-0 ledning efter att Elias Jemal prickskjutit in väggspelet med Faulds för 3-0 och kort därefter dribblat målvakt och rullat in 4-0 på assist från Faulds ånyo.

Hemmalaget reducerar tidigt i andra halvlek efter en inspirerad start, Picornell får kapitulera på ett skott från nära håll. Han är på bollen men 1-4 är ett faktum i 48’. Hemmalaget behåller ett initiativ första 10’ av andra halvlek innan BP återvinner spel och timing.

Skärpan mattas något strax efter timmen spelat, värmen kräver sin tribut och båda lagen gör byten för att kunna behålla fart och teknik. BP har stor glädje av spelare på respektive kant, Max Schulz Slotte Max Rahman och Elias Jemal gör alla ett stort jobb med sina löpningar.

Hemmalaget gör i 76’ 2-4 inte som en följd av kompakt övertag utan mer ett resultat av effektivitet i sina fasta situationer. Målet ger råg i ryggen och hemmalaget tutar och kör under resterande matchtid. BP försöker sortera sin prestation och gör det med den äran, b.la med Wilmer Odefalks fina spelsinne på mitt, när man stjälper hemmalaget en fin försommarsöndag 2021.