Herr U: P19 vann hemma.

BP letar uppstuds efter snöplig förlust senast , det blir mot ett Djursholm med en seger i bagaget. Poängen är självklart viktig idag men att hitta tillbaka till en bra prestation ...

BP letar uppstuds efter snöplig förlust senast , det blir mot ett Djursholm med en seger i bagaget. Poängen är självklart viktig idag men att hitta tillbaka till en bra prestation och ta den över nittio minuter är utmaningen.

Bra start på matchen från två lag sugna på fotboll. Tempot är högt redan från början och enkla kroppsfinter skickar motståndaren vidare i färdriktningen. Med stor noggrannhet i försvarsspelet är det få avslut åt något av hållen första kvarten.

Hemmalaget bygger i 20’ ett anfall där bollen tråcklas in till Richie Omorowa som försöker prickskjuta bollen vid bortre stolpe. Den räddas av en häck men höjer trycket framåt för BP. Det är små marginaler i hemmalagets kortpassningsspel och när det funkar är det vackert och effektivt. Små marginaler är det även i de lite längre uppspelen där BP drar på sig ett flertal offsideavblåsningar.

Gästerna håller de riktigt farliga chanserna ifrån sig och kan själva göra mål i 42’. Man gör ett bra jobb i pressen av hemmalagets uppspel och kan tack vare  det skapa tryck som ger utdelning, 0-1.

En jämn första halvlek där lagen delar på initiativet men gästerna gör mål.

Hemmalaget startar andra halvlek framåtlutat, förstås, och kan sånär få till en tidig kvittering när Elias Jemal dundrar på ett skott från nära håll. Räddningen från gästernas målvakt är läcker minst sagt. BP fortsätter lira fotboll i hög fart och kan på hörna nicka in kvitteringen. Det är Felix Strängborn som öppnar poängkontot på Wilmer Odefalks hörnspark i 57’, 1-1.

Gästerna som tvingats fokusera på försvarsspel första 20’ av andra halvlek tappar i allt väsentligt sitt spel efter marken. Bitvis upplevs det som det enda uppspelsalternativet är hårt högt och långt från egen målvakt.

Tempot kräver mycket av alla aktörer, hemmalaget som satts sig i förarsätet tycks orka något bättre med kvarten kvar, möjligen beroende på list i matchningen av killarna.

BP dominerar slutet av matchen eftertryckligt och gör rättvist 2-1 i 88’. Ånyo är det Strängborns panna på hörna som sätter avtryck, den här gången på Teo Grönborgs hörnspark. Elias Jemal har kort därefter en boll i överliggaren men slutresultatet stannar vid 2-1.

Intrycket är väl inte direkt att gästerna avlövas men orken och skickligheten var det hemmalaget som stod för mot slutet av matchen och vi kan väl enas om att resultatet inte var missvisande.