Herr U: P19 vände på steken mot Degerfors.

P19 på besök i bruksorten vid Möckeln en regnig dag för match i juniorallsvenskan. En sträv novemberdag med tillhörande väder välkomnade truppen, liksom en långsida av hemmasu ...

P19 på besök i bruksorten vid Möckeln en regnig dag för match i juniorallsvenskan. En sträv novemberdag med tillhörande väder välkomnade truppen, liksom en långsida av hemmasupportrar , kul och utmanande.

BP får igång grejerna bra i allmänhet och återerövringarna av boll i synnerhet, man ger sig själv chansen att styra spelet med bollinnehav. Degerfors kommer inte fram samlat många gånger första kvarten, men lika oväntat som skickligt tar sig ett inlägg på 15’ spelat igenom och därpå ett fint avslut som ger 1-0.

2-0 i 19’ kommer genom en snabb kontring och lite palaver i straffområdet, avslutet är ett skott otagbart för André Picornell i BP buren.

BP fortsätter sitt jobb över hela planen, man kommer tack vare tålamod närmare mål och Felix Strängborn är närmast med ett par avslut efter dryga 20’ spelade. Degerfors är fortsatt laget som gör målen och 3-0 är ånyo en snabb omställning med ett kliniskt avslut.

Hemmalaget kan tack vare sin ledning spela till sig ett övertag i matchen med sitt gedigna försvarsspel med stora marginaler. Man tillåter inte gästerna ett kortpassningsspel som skulle kunna dyrka upp motståndet.

BP kan med någon sorts poetisk rättvisa reducera till 3-1 strax innan paus , det är Emmanuel Chinonso Madubuike som på nick efter en av otaliga hörnor öppnar poängkontot för gästerna.

Ett viktigt mål som kan ge den energi BP behöver för att vända på steken.

BP gör ett verkligt försök inledningsvis i andra halvlek för att reducera tidigt, närmast är Teo Grönborg med en boll i ribban efter tio minuter. Degerfors håller fortsatt ihop laget så pass bra att BP har problem att ta sig igenom med passningsspel. I 62’ slinker en boll igenom till nyinbytte Oscar Faulds som reducerar på nick från nära håll , 3-2. Faulds kvitterar ett par minuter senare och ger den Lidnerska knäppen ett ansikte , 3-3 och gästerna är i zonen.

Smaken av honung fortsätter tack vare kombinationen bra prestation och mål, Viktor Ekström som slitit hårt på sin högerkant leker in 4-3 till BP. Det är Strängborn som med finess och känsla serverar Ekström som i fart tar med sig trasan och placerar den i bortre krysset.

BP hittar en vägvinnande energi i andra halvlek efter en sansad sammanfattning av första akten i paus från Erik Engberg. Tillsammans med starka inhopp av välmotiverade spelare från bänken gör BP än en gång mer av mindre när man i söndagsmatinén på stora vallas nylon vänder på steken.