Herr U: P19 vände och vann.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Sedinbild Oscar Faulds öppnar poängkontot i ett preludium till midsommarafton på klassiska Åkeshovs bollplan. 1-0 kommer nära stolpen i 3’ och bekräftar en pigg start av ...

Oscar Faulds öppnar poängkontot i ett preludium till midsommarafton på klassiska Åkeshovs bollplan. 1-0 kommer nära stolpen i 3’ och bekräftar en pigg start av båda lagen. Målet skvallrar också om en islossning i matchen från Faulds själv.

Hemmalaget hittar ganska snart ett bra tempo där man varierar en offensiv som genererar ett flertal målchanser. Defensiven som börjar med en hög press ger också den bra utdelning första kvarten. Gästerna som utnyttjar några svaga beslut hos BP gör rättvist 1-1 i 18’ och kopplar ett visst grepp i mitten av första halvlek.

Det blir en period av nord-syd fotboll vid pass 25’ där lagen byter ett antal bra målchanser. Det är gästerna som kapitaliserar på två av chanserna när man i 28’ och 29’ rycker ifrån till 1-2 och 1-3.

BP fortsätter ett kreativt tålmodigt spel trots underläget vilket skapar en handfull bra möjligheter till mål. Det görs ett byte som stoppar läckan bra bakåt, framåt tar det stopp vid gästernas kompakta försvarsmur.

BP börjar andra halvlek optimistiskt och med fortsatt stort tålamod vilket i 52’ resulterar i reducering till 2-3 på nick. Det är Felix Strängborn som pricknickar in Elias Jemals inlägg som en följd av en hörna. Det är Felix själv som skapar hörnan med finess på kortlinjen mot två försvarare.

Med dryga timmen spelad är det en tuff och jämn match med ett visst spelmässigt övertag av BP. Gästerna försvarar sig förtjänstfulllt och är svåra att avlöva om det inte varit för Ludwig Thorell som broderar sig fram mitt i planen så åskådarna nästintill gick åt känslorna och serverar Faulds som skjuter in 3-3 i 75’, vackert Ludde. Faulds skjuter även in 4-3 bollen i 80’ och fullbordar, han jobbar också stenhårt i 90 minuter, ett hattrick som räcker till seger i preludiet.

Det är en gedigen insats av BP ikväll , också, där man med vilja orka kunna lyckas vända ett målmässigt underläge. Spelmässigt var man utan tvekan bättre vilket gav de rätta marginalerna. Och ändå , tålamodet modet att tåla från alla i truppen är måhända det bästa av allt.