Herr U: P19 tar med sig tre poäng från Uppsala.

P19 på vägarna igen och osökt kommer Boyes i rörelse till en, vägarna har uppenbarligen väckt och inte släckt förmågan hos laget. Idag matiné i Uppsala på Lötens nylon och ett for ...

P19 på vägarna igen och osökt kommer Boyes i rörelse till en, vägarna har uppenbarligen väckt och inte släckt förmågan hos laget. Idag matiné i Uppsala på Lötens nylon och ett fortsatt sikte på stabil insats som ska ge plats bland topp sju.

Matchen blåser igång och med den också sydlig hård vind, oklart om det ska påverka spelet plus eller minus. Gästerna med blåsten i ansiktet tycks gilla läget inledningsvis och hittar ett par tre avslut inom de första tio minuterna, ett av de i mål men vinkat för offside. Hemmalaget har ett första avslut vid kvarten spelat.

Efter en förnöjsam matchstart av BP med bla ett friläge av Richie Omorowa är spelet utjämnat. Hemmalaget spelar hyggligt på egen planhalva men erbjuds lite eller inget spel på offensiv planhalva, självklart slinker en del bollar förbi taktiken.

Halvtimmen spelat och BP har kopplat spelmässigt grepp om händelserna, man är skickligare i allt väsentligt. Sirius har ett par fötter som ger stora problem på och omkring mittfältet som man kanske inte respekterar understundom. Fötterna ger luft under hemmalagets vingar så pass mycket att det svalkar ner gästernas offensiv, nåja något.

Hemmalaget avslutar första akt bra vilket gästerna behöver släcka omgående i andra havlek. Paus 0-0.

Gästerna får rimligt stopp på hemmalagets fart från slutet av första halvlek, det gör man med egen krispig offensiv och hög press. I 52’ passar man även på att öppna poängkontot när Elias Jemal fraktar boll lång väg broderar sig in i straffområdet och smeker in ledningsmålet förbi en utsträckt målvakt, vackert 1-0.

BP forsätter agera med pondus och energi och kan på så sätt freda sig mot de flesta svåra anfallen. André Picornell städar av det som når ända fram till mål på ett förtroendeingivande sätt.

Med 20’ kvar är det betydligt jämnare i snålblåsten, Sirius hittar vägar brett djupt och ja lite överallt. Man är påkopplade på plats och kavata i både stort och smått. Och ändå, i 74’, med fotbollens logik är det BP som gör mål, en teknisk Wilmer Odefalk virkar sig fram på ja Michael Laudrup vis och hittar samma maska i nätet som Jemal, rättvist och vackert 2-0.

Matchen avslutas intensivt och med bra kvalité, tussarna ryckta med tio minuter kvar. Gästerna i vitt spelar som kloka pudlar och stänger ner en störtskön vinst borta, igen. Boye dårå, ja men lite såhär.