Herr U: P19 segrar borta mot Frej.

Grafik: Svff En värmande sol motade undan alla tankar om höstmörker och kyla på Vikingavallen under söndagen när Frej och BP gjorde upp om poängen i P19 allsvenskan.  B ...

Grafik: Svff

BP inleder framåtlutat och kan också ta ledning i 5’ när Jardell Kanga ropar till sig bollen från Max Rahman. På en snett inåt bakåt pass sätter han till en bredsida som letar sig in till 1-0 ledning för gästerna.

BP gör en stark första kvart och jobbar vidare på insatsen från derbyt i onsdags. Man har ett stort bollinnehav tack vare ett bra försvarsspel över hela planen och man hittar kreativa lösningar på svåra utmaningar.

Efter knappa halvtimmen är Frej bara en stolpträff borta från kvittering. Alexander Westberg i BP målet har fått mer att göra senare delen av halvleken när Frej lyft upp sitt spel. Hemmalaget är starka i sina spelvändningar och kontrar med teknik i fart åtskilliga gånger, man kommer också till ett antal avslut mot mål.

Gästerna håller ihop grejerna bra och kommer ur en bra spelperiod av Frej utan att släppa in mål. Istället stänger man halvleken i 2-0 ledning efter att Felix Strängborn i 44’ placerat Chris Fox assist bakom en utrusande Frej målvakt.

Det är två fokuserade lag som sparkar igång andra halvlek, man byter bollinnehav och chanser med varann under första kvarten. På just timmen jämnt ökar Noah Strand på till 3-0 för gästerna när han nickar in Chris Fox hörnspark. Gästerna passar på att göra en rad byten för att behålla både fart och kvalité i matchen och tämligen omgående antecknas nyinbytte Oscar Faulds i 67’ för 4-0 målet assisterad av Strängborn.

Hemmalaget fortsätter bjuda till senare delen av matchen trots ett stort numerärt underläge vilket ger en bra kvalité på matchen långa stunder. Frej får till slut utdelning sent i matchen när man påpassligt nickar in 1-4 i 86’.