Herr U: P19 kryssar mot piggt Djursholm.

Herr U: P19 kryssar mot piggt Djursholm.

Share

Herr U: P19 kryssar mot piggt Djursholm.

För att åstadkomma ett lyft i tabellen krävs vinst i varje framträdande för BP, ett speciellt läge att hantera som förhoppningsvis ger inspiration. Man har det i egna händer och d ...

För att åstadkomma ett lyft i tabellen krävs vinst i varje framträdande för BP, ett speciellt läge att hantera som förhoppningsvis ger inspiration. Man har det i egna händer och det börjar mot Djursholm på söndagkvällen.

Två lag beväpnade med stor mängd energi utlöser den första 10’ av matchen. BP öppnar poängkontot tidigt när Elmando Gjini tar ner och skjuter in 1-0 i 9’ på Teo Grönborgs inlägg. Tempot är ursinnigt med maxlöpningar på alla delar av planen, att orka kan bli en faktor senare i matchen.

Med 20’ spelat av matchen är det bitvis mer vilja än kunna, det går fort nord syd och lagen byter boll med varann utan att det skapas några farliga målchanser. Förutom i 24’ när Djursholm tilldöms straff som man sätter till 1-1. Farten bromsas av lite i samband med kvitteringen till förmån för matchkvalitén .

I 31’ kommer hemmalaget till avslut efter ett kreativt förarbete i lugn och ro av Alessandro Jafari som assisterar Felix Strängborn som sätter 2-1 bollen. Strängborn nickar även in 3-1 ett par minuter efter på Jardell Kangas inlägg och sätter BP i förarsätet mot slutet av halvleken.

Gästerna spelar sig gång efter annan ända fram till hemmalagets straffområde där det tar stopp. BP hittar lösningar att avväpna anfallen med bra resultat större delen av halvleken.

Jardell Kanga kommer till avslut i andra halvleks första minut på framspelning av Strängborn , Kanga blir nekad men tonen sätts. Gästerna startar sin halvlek lika energifyllt som första och jobbar sig till chansen som ger 3-2 i 55’ och blir något av ett fartgupp för BP. Matchen är halvvägs in i andra halvlek helt jämn när gästerna ur snäv vinkel kvitterar till 3-3.

Djursholms har växt om BP uppemot halvtimmen och hotar med snabba anfall i numerärt överläge. BP hittar tillbaka upp i sadeln i och med Strängborns stolpträff och ett par efterföljande fina anfall. Matchen öppnas upp helt med 10’ kvar och lagen byter åtskilliga chanser med varann.

BP kan inte riktigt stänga matchen i tvåmålsöverläge, Djursholm uppfattar det och tar rättvist med sig en pinne från Grimsta IP.

P19 allsvenskan norra

BP – Djursholm 3-3(3-1)

Mål BP Elmondo Gjini Felix Strängborn 2