Herr U: P19 kryssar mot Hammarby.

En skön bris blåste bort lite av den värsta hettan strax innan matchstart, två vätskepauser inplanerade, bra. Matchen som slutade 2-2 kunde lika gärna slutat 5-5. Bra målvakter us ...

En skön bris blåste bort lite av den värsta hettan strax innan matchstart, två vätskepauser inplanerade, bra. Matchen som slutade 2-2 kunde lika gärna slutat 5-5. Bra målvakter usla skott svaga avslut , ja sanningen ligger troligen där nånstans mitt i.

Gästerna börjar i ett uppskruvat tempo, pressar hårt, slår långt och kommer med det fram till ett tidigt vasst avslut som André Picornell plogar bort.

BP får igång spel och inspiration och kan efter en tilltrasslad situation öppna poängkontot genom Kristoffer Krebs. Krebs stöter in ett hårt inspel från nära håll, 1-0.

Direkt efter vätskepaus slår gästerna en frispark som nickas rätt i händerna på Picornell. BP har att göra defensivt och klarar upp den press man utsätts för ok. Hemmalaget hittar sätt att avancera framåt i banan, och vid pass knappa 30’ spelade utökar Felix Strängborn ledningen i hettan till 2-0.

BP har bra balans mellan gas och broms men tvingas kapitulera i 43’ när gästerna sköljde över defensiven och tryckte in 2-1 bollen. Hammarby är angeläget att kvittera innan paus och mobiliserar personal och kunnande i ett ivrigt försök. BP nekar kvittering mycket tack vare en storspelande Picornell i buren. Han är precis så bra som han kan vara, och bollarna han räddar är inte alla lågt hängande frukter. Och när han räddar släpper han få returer.

Händelserika första fem minuter i andra halvlek, heta målchanser blandat med tufft spel sätter tonen. Wilmer Odefalks bollstöld som han serverar Strängborn hade dessutom kunnat ge tidigt mål.

Hammarby skapar en räcka vassa målchanser men avsluten går högt över. Känslan är att BP håller bollen mer på marken och att gästerna väljer långt och högt. Gästerna kvitterar efter knappa 75’ efter att ha satt hård press från sin högerkant, 2-2.

BP skapar sina chanser genom snabba omställningar, man får ihop en handfull möjligheter som inte ger mål men som är uppbyggda av gediget fotbollsarbete.

En i allt väsentligt bra fotbollsmatch i hettan på Grimsta IP 2.