Herr U: P19 körde över Örebro hemma på Grimsta IP.

En skön kväll för fotboll på Grimsta IP under sena lördagen när P19 mötte Örebro. BP går för sin första trepoängare och under matchens första kvart är det tydligt att alla elva an ...

En skön kväll för fotboll på Grimsta IP under sena lördagen när P19 mötte Örebro. BP går för sin första trepoängare och under matchens första kvart är det tydligt att alla elva anmält sitt intresse för kvällens aktivitet.

Som ett kvitto på detta sätter Kingsley Chibuike Okafor i 13’ en boll i stolpen. Kort därefter öppnar Felix Strängborn poängkontot till 1-0 på assist från David Perez, ett mål gjort från nära håll den här gången. Hemmalaget har ett tydligt övertag första 20 minuter och kodar av tillställningen bra. Framförallt är det bollvinst och skeendet strax efter den som ger BP den tid man behöver för att skapa kreativt.

Med 10 minuter kvar av halvleken blir spelet lite större , förflyttningar längre och kampen hårdare. Gästerna hittar fram med långa raka bollar mot BPs backlinje men avlövas av ett kompakt försvar som Alexander Westberg i hemmalagets mål styr bra.

Påkopplade lag direkt i andra halvlek , distinkta passningar , tydlig kommunikation är några av de sakerna som ger kvaliten. BP kan med hög press öka på ledningen när Oscar Faulds stjäl bollen och placerar in 2-0 i 55’. Chris Fox medverkar till målet genom att stressa gästernas uppspel. I 58’ reducerar gästerna till 2-1 och känner vittring.

Hemmalaget får struktur på händelserna igen och kan genom Strängborn i 63’ gå ifrån till 3-1 , näst sist på bollen Oscar Faulds som väggspelar med Endreas Tesfai. Innan BP utökar till 4-1 i 69’ hinner Westberg suga in ett avslut med torson på ett hårt skott. Det är Strängborn som kvällen till ära gör sitt hattrick med en volley på Oscar Faulds högerinlägg.

BP dominerar slutdelen på matchen och om man blundade mentalt i förra helgens match är det vidöppet sinne ikväll. Chris Fox stöter in 5-1 från nära håll på den för kvällen stekhete Strängborns inspel. Hemmalaget tar inga fångar och kan avslappnat hålla ifrån sig eventuella anfall med både finess och teknik. Strängborn ger sig inte poängmässigt utan snor åt sig bollen och gör 6-1 i 87’ med ett distansskott bakom en uppgiven målvakt hos gästerna.

BP får till laginsatsen på ett bra sätt och kryddat med avgörande individuella prestationer i allt från hög press i anfallet , bollvinster på mittfältet och löpstarka ytterbackar bärgar man sin trepoängare.

Kapten Sebastian Nsiona Håkansson sammanfattar det hela glasklart.

-Jag tycker att matchresultatet speglar matchbilden väl och vi tar med vårt hårda arbete från träning in i match. Alla bidrar och vi genomför vår matchplan på ett utmärkt sätt. Jag är jättestolt över killarna och nu tar vi med oss den här vinsten och fortsätter att köra på.