Herr U: P19 i förlust mot Aik.

Herr U: P19 i förlust mot Aik.

Share

Herr U: P19 i förlust mot Aik.

BP kommer till Skytteholm med gott självförtroende efter två raka segrar i ligacupen. Två bra prestationer med lika mycket hårt arbete som finess, som Erik Engberg förmedlar inför ...

BP kommer till Skytteholm med gott självförtroende efter två raka segrar i ligacupen. Två bra prestationer med lika mycket hårt arbete som finess, som Erik Engberg förmedlar inför derbyt under matchdragning, räckte inte till en tredje raka.

Full rulle på matchinledningen med ett stycke nord syd fotboll i blåsten, bägge lagen hinner få till ett par avslut. Derbykänslan är närvarande och måhända är den ivägen för det bättre fotbollsspelet visavi kampen.

Aik spelar ofta lite längre bollar under halvleken och straffas av den hårda vinden från gång till annan. Det säkrare spelet längs backen funkar bra för bägge lagen, det gör det för spelskickliga lag.

Hemmalaget drar på sig utvisning mot slutet av första halvlek vilket krattar manegen lite för gästerna som dessutom kommer spela med vindriktningen i andra halvlek. Efter utvisningen är det hemmalaget som avslutar halvleken bäst med både press och fasta situationer nära gästernas mål.

En hyggligt jämn första halvlek med en handfull chanser, Alexander Westberg spikar igen för gästerna på några riktigt fina skottförsök av Aik.

Hemmalaget inleder andra halvlek lika bra som man avslutar första. Man tar sig enkelt fram på högerkanten i takt med att tuppkammen växer och kan hota med teknik på kvicka fötter. Man känns efter timmen spelat starkare än gästerna. BP aktiverar sin bänk för att hitta in i skeendet ånyo men det är fortsatt Aik som skakar fram de vassa chanserna.

I en tilltrasslad situation kommer så ett logiskt ledningsmål för Aik som fortsatt sköljt över gästerna mot slutet av matchen.

Aik vinner välförtjänt efter att man kopplat på en bra attityd och förlängt den ner i nylonet via både taktiskt disciplin och en massa duktiga fotbollsspelare.

Ligacupen P19

Aik – BP 1-0 (0-0)