Herr U: P19 får med poäng hem från Vikingavallen.

Herr U: P19 får med poäng hem från Vikingavallen.

Share

Herr U: P19 får med poäng hem från Vikingavallen.

BP kvitterar på stopptid senast i en rysare mot Aik hemma på Grimsta IP, det kan vara viktigt råg att ha med sig i ryggen inför söndagens match mot ett ofta robust och energifyllt ...

BP kvitterar på stopptid senast i en rysare mot Aik hemma på Grimsta IP, det kan vara viktigt råg att ha med sig i ryggen inför söndagens match mot ett ofta robust och energifyllt Frej. Förutsättningarna för fotboll är i alla fall magiska på en solig Vikingavall med gott om syre i luften.

Pigg start av gästerna, bollinnehav bollvinster gör att BP har initiativet tidigt i matchen. Och ändå, Frej kommer till ett första avslut i 9’ och gör 1-0. Efter hemmalagets ledningsmål fortsätter matchbilden med BP i förarsätet.

Frej är säkra i sin defensiv, spelar med stora marginaler och håller BP från de riktigt vassa chanserna. En chans spelar man sig dock fram till som kunde gett utdelning och det är efter dryga 20’ när Richie Omorowa avslutar över från nära håll. 

Matchbilden är ryckig runt halvtimmen spelad, hemmalaget spelar längre bollar i uppspelsfasen gästerna vinner oftast de bollarna och får börja om vilket gör att matchen tappar eller saknar tempo. BP är understundom direkt svaga i och omkring straffområdet under senare delen av halvleken, möjligen som en följd av ryckigheten alternativt ett bra försvar av Frej.

I 39’ öppnar Mario Butros ändå poängkontot för BP, från nära håll fullföljer han Max Schulz Slottes inbrytning och skottförsök när han skottar in returen, 1-1 rättvist. Gästerna får till en ok avslutning på halvleken men behöver fortsatt söka tempot och rytmen i spelet.

BP hittar bra in i andra akten får koll på trasa tempo och lir vilket leder till ett roligare spel med fler och bättre avslut för gästerna. Frej växlar in mer robusthet i andra halvlek och gör uppgiften tuff för gästernas kvicka tekniska spelare. Utmaningen ligger i att stoppa hemmalagets löpvilliga anfall de gånger dem sköljer söderut.

BP dominerar spelet med boll under andra halvlek eftertryckligt, att det inte ramlar in fler bollar beror på hemmalagets fenomenale målvakt, en frejd att se, nåja Otega Ekperuoh i BP målet är lika skicklig. 

Båda lagen försöker, de är stor skillnad på hur lagen vill utföra sin match, krama ut sin fulla potential använda spelarmaterialet max och den rimliga slutsatsen är att Frej lyckas bättre än BP. Man blockar skott stänger ytor vinner luftdueller and what not, och när BP kommer till de solklara frilägena, avsluten från nära håll ja men då är slipsen där och luggar rösvart. Om matchen pågått 10 minuter till hade nog ändå BP vält Frej som inte riktigt kunde dölja hur trötta man var. 

Alltnog, kryss i den sköna söndagkvällen kanske tröstar spelarna med perspektiv på nån timme efter match. 

P19 allsvenskan norra

Frej – BP 1-1(1-1) mål BP Mario Butros