Herr U: P19 besegrade på Grimsta IP.

Herr U: P19 besegrade på Grimsta IP.

Share

Herr U: P19 besegrade på Grimsta IP.

Derby på söndagskvällen i juniorallsvenskan norra stänger fotbollsveckan, en bra fotbollsvecka för svensk fotboll.  Första 10’ är som det brukar, få misstag täta markering ...

Derby på söndagskvällen i juniorallsvenskan norra stänger fotbollsveckan, en bra fotbollsvecka för svensk fotboll. 

Första 10’ är som det brukar, få misstag täta markeringar mycket spring och få målchanser. Hemmalaget hittar igenom med några raka uppspel till forward men avsluten är ofarliga.

I 17’ trycker BP bollen på mål från nära håll efter ett väl uppbyggt anfall,  djurgårdens duktige keeper tar hand om avslutet säkert.  

Gästerna visar prov på stort tålamod i mitten av halvleken, håller bollen i laget flera minuter, hittar kreativa lösningar i anfallen och kan i 23’ ta ledningen med ett avslut från nära håll, 0-1.

Hemmalaget jobbar gediget och släpper inte igenom många chanser bortsett från målet. Offensivt är det lite för lite tryck i motståndarnas straffområde, avsluten går vid sidan av eller inte alls på mål, det ska lossna mot slutet av halvleken skulle det visa sig.

En jämn första halvlek som mycket väl kunnat stå 1-1 med tre heta chanser i slutminuterna för BP. Ludwig Thorell i burgaveln Teo Grönborg nekad av målvakt och Nils Wallenberg med ett ribbskott. 

0-1 står sig och ett framåtlutat  BP suktar helt säkert efter andra halvlek.

30 sekunder in i andra halvlek och BP har ett avslut på ett vackert anfall i hög fart. Hemmalaget kommer ut lite som ett raseriutbrott av energi första minuterna sugna på kvittering, givet de förutsättningarna trycks gästerna tillbaka ordentligt innan man jämnar ut spelet efter tio minuter.

Med gästerna på banan igen byter lagen initiativ och chanser med varann. Gästerna är mest effektiva den här kvällen så långt och skottar in 0-2 i 63’ bakom en chanslös Otega Ekperuoh i hemmalagets mål.

Tempot är fortsatt högt med tio minuter kvar att spela, ofta en bra del av matcherna för BP som också kan reducera i 80’. Elias Jemal viker in och placerar bollen i burgaveln till 2-1. Gästerna utökar kort därefter sin ledning och tar lite udden av den energikick hemmalaget fick av reduceringen, 3-1 85’.

BP gör en i så motto bra prestation men pillar inte in chanserna och tappar därför poäng i derbyt. Dif är bättre på två avgörande punkter göra mål och försvara sitt eget mål. 

Juniorallsvenskan norra

BP – Dif 1-3 (0-1)

Mål BP Elias Jemal