HERR: Tung förlust hemma på Grimsta IP
Amadeus Sögaard. FOTO: Erik Bjernulf

Efter sex raka matcher utan förlust så föll BP hemma mot IK Sirius. Trots hemmaledning kunde gästerna vinna med 2-1 efter en jämn match på Grimsta IP.  Första halvlek H ...

Första halvlek

Hemmalaget inledde starkt och skapade två möjligheter efter fina inlägg, men bollen landade inte riktigt hos rödsvart. I samband med ett av inläggen nickade Ludvig Fritzson ihop med en motståndare och behövde lämna planen. I hans ställe entrade Gustav Sandberg Magnusson planen.

Den första kvarten var jämn. Inget av lagen lyckades skapa några farliga målchanser.

Alexander Jensen fick syna det gula kortet i minut 16.

Med 23 minuter spelade tog BP ledningen. Richie Omorowa sprang sig fri och tvingade bortamålvakten till att släppa en retur som Oscar Pettersson rakade in i mål. Gästerna kvitterade fyra minuter senare efter slarv i egen box från BP. Minuten efter var hemmalaget nära att återta ledningen efter att Kevin Ackermann bröstade bollen mot mål.

På tilläggstid fick både Torbjörn Heggem och André Calisir gult kort. Det betyder att den sistnämnde är avstängd i nästa omgång mot IFK Norrköping.

Att matchen slutade oavgjort var sett till matchbilden inte förvånande. Samtidigt så kom IK Sirius mål och enda egentliga målchans efter slarv i hemmalaget.

Samuel Leach Holm var irriterad i pausintervjun med discovery+ över att laget gett bort kvitteringen. Han var även inne på att det slarvats när det funnits möjlighet att skapa chanser och att bolltempot behöver ökas.

Andra halvlek

Efter tre minuter spelade av den andra halvleken fick Richie Omorowa hemmalagets fjärde varning. Det innebär att även han är avstängd mot IFK Norrköping i nästa omgång.

I den 55:e matchminuten var Gustav Sandberg Magnusson sånär att ge hemmalaget ledningen på nytt efter att ha kommit högst på en hörna. Tyvärr för BP så hamnade nicken rakt på mål och Jacob Tånnander kunde enkelt rädda bollen.

Strax efter en timmes spel tog gästerna ledning efter ett fint inlägg. Målskytt Tashreeq Matthews.

Med femton minuter kvar av ordinarie tid genomförde BP ett dubbelbyte då Richie Omorowa och André Calisir lämnade planen. In kom Liam Jordan och Monir Jelassi. I den 83:e minuten kom Samuel Kroon in i spel efter att Kevin Ackermann utgått.

Gästerna lyckades hålla undan och BP hade svårt att skapa någon ordentlig forcering. BP som vunnit fem av de senaste sex matcherna fick för första gången på länge lämna en match utan några inspelade poäng.

Nästa match spelas borta mot IFK Norrköping om en vecka. Avspark lördag kl. 17.30 den 3:e juni.