HERR: Förlust hemma mot Djurgårdens IF
Tim Waker från tidigare möte mot Djurgårdens IF. FOTO: Erik Bjernulf

BP förlorade Stockholmsderbyt mot Djurgårdens IF. BP stod länge upp bra, men gästerna var effektiva och vann med fem mål mot noll. På söndag väntar IFK Norrköping hemma på Grimsta ...

BP förlorade Stockholmsderbyt mot Djurgårdens IF. BP stod länge upp bra, men gästerna var effektiva och vann med fem mål mot noll. På söndag väntar IFK Norrköping hemma på Grimsta IP.

Första halvlek

Inför storpublik på Grimsta IP tog den förre BP-spelaren Samuel Leach Holm hand om avsparken för vitklädda Djurgårdens IF. I matchens första minut tog sig Tim Waker runt på vänsterkanten, inspelet till Nikola Vasic gjorde det svårt för anfallaren att få till ett vettigt avslut och bollen gick istället ut till inspark.

Efter två och en halv minut tog gästerna ledningen efter ett snabbt anfall. Tobias Gulliksen vände om vid straffområdeslinjen innan han placerade in bollen bakom en chanslös Filip Sidklev. BP reagerade bra på den tidiga kallduschen och kom till flertalet avslutslägen under den inledande kvarten.

I den 20:e minuten tog sig Tim Waker på nytt förbi ute till vänster. Den här gången nådde inspelet Ludvig Fritzson som inte träffade mål. BP:s bästa chans i matchen dittills.

När matchuret visade att lagen spelat i en halvtimme var matchbilden jämn, även om BP hade haft aningen mer boll och avslut. Farligheterna för rödsvart kom allt som oftast från lagets vänsterkant, men inspelen gav inte avslutaren en ordentlig chans att hota Jakob Widell Zetterström i Djurgårdsmålet.

Matchens huvuddomare, Joakim Östling, samlade luft och blåste av för halvtidsvilan med 1-0 till gästerna på resultattavlan. Spelmässigt stod BP för en fin insats mot ett starkt motstånd och resultatet hade kunnat se annorlunda ut.

Andra halvlek

Andreas Engelmark sa till Discovery+ inför den andra halvleken att han var ganska tillfreds med hur den första halvleken såg ut. Med det i åtanke var det logiskt att tränarduon valde att ställa ut samma elva i den andra halvleken som inledde matchen.

Sju minuter in i den andra halvleken så utökade gästerna sin ledning till 2-0. Deniz Hümmet placerade med sin bredsida in bollen i det närmsta krysset. Fyra minuter senare chippade Deniz Hümmet in sitt andra och lagets tredje mål för kvällen.

Djurgårdens IF kunde bevaka sin tremålsledning. Tempot i matchen mattades av i och med blårändernas dubbla utökningar.

I den 64:e matchminuten ersattes André Calisir av Kaare Barslund. Sju minuter byttes Frederik Christensen in och Tim Waker ut.

Med kvarten kvar att spela genomförde BP ett trippelbyte. Rasmus Örqvist, Alexander Johansson och Eric Björkander klev in och Nikola Vasic, Alexander Abrahamsson och Wilmer Odefalk utgick.

Med tio minuter kvar att spela gjorde Djurgårdens IF sitt fjärde mål. Tokmac Nguen placerade in 4-0 bakom Filip Sidklev. Fyra minuter senare kom Filip Sidklev sent in i en situation mot Gustav Wikheim och Joakim Östling pekade på straffpunkten. Från elva meter tryckte Deniz Hümmet in sitt tredje för kvällen och matchens slutresultat, 5-0.

BP har redan på söndag chans till revansch då IFK Norrköping gästar Grimsta IP.