HERR: Seger i första träningsmatchen

Det blev en fin seger när säsongen 2024 drog igång i vinterkylan på Grimsta. 3-0 i träningsmatchen mot Djurgårdens IF gav några fina indikationer men främst var det första matchen ...

Det blev en fin seger när säsongen 2024 drog igång i vinterkylan på Grimsta. 3-0 i träningsmatchen mot Djurgårdens IF gav några fina indikationer men främst var det första matchen med gänget för tre nyförvärv och sex juniorer.

Ledningsmålet för BP kom omgående, en omställning sätter Zeidane Inoussa i en-mot-en-läge mot Marcus Danielsson och det är ett läge som Inoussa vinner på ett fint sätt, han tar sig förbi, kommer in i straffområdet och avslutar mot bortre stolpen. Bollen går i stolpen och studsar rakt på Ludvig Fritzson som bara behöver stöta in bollen i det öppna målet. Smakstart på 2024!

BP för sedan spelet och kontroller matchbilden under första halvan av första halvlek. Djurgården växer in till viss del och skapar några halvchanser som skapar oreda, men inte mer än att Filip Sidklev i BP-målet kan avstyra på relativt enkelt vis. Efter en halvtimme får Zeidane Inoussa en känning och kliver av. Kylan och att matchen endast är en träningsmatch gör att inga risker tas och Inoussa kliver av medan Nikola Vasic kliver in.

Det är också Vasic som ska utöka BP:s ledning med det är i den andra halvleken. Vår nya danska ytterback Frederik Christensen kliver in från vänsterkanten och fälls i straffområdet. Tilldömd straff och Nikola Vasic förvaltar säkert. 2-0 och en hel halvlek att njuta av.

BP genomför mängder av byten och redan i halvtid får vi tacka nyförvärven Eric Björkander och Rasmus Örqvist för sina första rödsvarta insatser. Under halvleken som följer får sedan sex juniorer göra sina första insatser på seniornivå, om än i träningsmatch. Charlie Nildén och Ossian Nordvall kommer först och följs sedan av Gustav Renman, Martin Östergren, Philip Pawlowski och Max Vogele.

Med dryga timmen spelad sätts Alexander Johansson i ett fritt läge mot Djurgårdens utrusande målvakt Jacob Widell Zetterström, mothugget vinns av Johansson som kan avancera mot det tomma målet och kan avsluta tryggt till 3-0.