HERR: Oavgjort mot IFK Värnamo
Bild på Adam Jakobsen. FOTO: Erik Bjernulf

Delad poäng på Guldfågeln Arena. Poängräddare blev Adam Jakobsen som åter var i spel efter längre skadefrånvaro. Härnäst väntar Djurgårdens IF för BP.  Första halvlek I ...

Första halvlek

I vårsolen tog hemmalaget hand om avsparken på Guldfågeln Arena. Den första kvarten var händelsefattig. Hemmalaget hade majoriteten av bollen och BP fick försvara på egen planhalva. Närmast att ta ledningen var BP under de femton inledande minuterna då Nikola Vasic tajmade ett inlägg från Rasmus Örqvist med pannan i minut åtta. Jonathan Rasheed räddade avslutet.

Filip Sidklev stod i matchminut 22 för en lysande räddning efter avslut från Gustav Engvall som letade sig mot Sidklevs vänstra kryss. IFK Värnamo fortsatte att styra matchen, men några chanser hade de vitklädda svårt att skapa.

Gustav Engvall var nära att ge hemmalaget ledningen på nytt i den 33:e minuten. Anfallaren avslutade med vänstern från nära håll och träffade ribban. BP hade svårt att få igång det egna spelet.

Med två minuter kvar att spela av den första halvleken rullade Johnbosco Samuel Kalu in 1-0 till IFK Värnamo. Målet kom till efter att IFK Värnamo vunnit bollen efter en hög press. Slarvigt av BP.

De första 45 minuterna var inget som någon rödsvart kan ha varit nöjd med. BP kom inte alls upp i nivå och IFK Värnamo ledde matchen rättvist.

Andra halvlek

Olof Mellberg och Andreas Engelmark valde att göra ett byte till den andra halvleken. Tim Waker ersatte Frederik Christensen.

BP inledde starkt och André Calisir var nära att styra in kvitteringen i den 49:e minuten efter att ha skarvat en hörna från Alexander Jensen. Nicken resulterade i inspark för hemmalaget. Kort därefter var Tim Waker, via spelare i IFK Värnamo, nära att kvittera med ett inlägg men det blev istället hörna.

I den 57:e matchminuten fick Ludvig Fritzson BP:s första varning i matchen.

BP.s chanser fortsatte att komma från inlägg. Den här gången var det Ludvig Fritzson som fick läget att kvittera med pannan efter en timmes spel. Lagkaptenens nick gick över ribban.

Efter lång skadefrånvaro klev Adam Jakobsen in på planen igen. Han ersatte Rasmus Örqvist i matchens 70:e minut. Kort därefter var det en tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde. Alexander Jensens avslut tvingade Rasheed att släppa en retur som Nikola Vasic var först på. Anfallaren fick inte riktigt ordning på bollen och istället kunde Rasheed fånga bollen. Målvakten tappade sedan bollen och Nikola Vasic fick återigen bollen nära mål. Passningen från Nikola Vasic till lagkamrat gjorde det möjligt för försvarare i IFK Värnamo att komma så pass nära att chansen rann ut i sanden. BP var under den här perioden ofta i motståndets straffområde och skapade flera halvchanser.

Med tre minuter kvar av ordinarietid genomförde BP ett trippelbyte. In kom Kaare Barslund, Leonard Zuta och Paya Pichkah. Ut gick André Calisir,

Adam Jakobsen! Dansken gjorde, precis som i hans senaste match, mål för BP. Målet kom till efter att Adam Jakobsen hållit sig framme med pannan på returen efter det att anfallskollegan, Nikola Vasic, träffat ribban.

För första gången någonsin delade IFK Värnamo och BP på poängen. Sett till att båda lagen styrde och ställde under varsin halvlek var resultatet rättvist, men BP skapade något fler chanser. Nu väntar Djurgårdens IF i nästa match.