HERR: Ny förlust
Zeidane Inoussa och Nikola Vasic i en tidigare match från säsongen. FOTO: Erik Bjernulf

IK Sirius vände och vann i en händelserik match efter att BP fått en tidig utvisning. Nu återstår tre matcher och BP är kvar på kvalplats.  Första halvlek Glenn Nyberg ...

Första halvlek

Glenn Nyberg blåste igång matchen och vitklädda BP tog hand om avsparken. Redan efter tio sekunder fick Nikola Vasic ett bra läge att ge bortalaget ledningen, men avslutet träffade inte mål.

Den inledande kvarten var jämn och aningen avvaktande. Lagen turades om att hålla bollen inom laget.

I den 19:e matchminuten slog Alexander Jensen ett inlägg som Ludvig Fritszon elegant nickskarvade in förbi en chanslös David Mitov Nilsson.

Tre minuter efter ledningsmålet fick Amadeus Sögaard gult kort. En varning som gör att han inte är tillgänglig i nästa match mot Djurgårdens IF.

Efter ledningsmålet fortsatte matchen att vara jämn. Hemmalaget hade några omställningar som kunnat bli farliga.

Den 33:e spelminuten skulle visa sig att bli en mardrömsminut för BP. Lagkaptenen Amadeus Sögaard tog sitt andra gula när han rev ner Wessam Abou Ali som resulterade i straffspark för IK Sirius. Tashreeq Matthews rullade kyligt in straffen.

Tränarduon i BP valde att agera direkt och bytte in Jesper Löfgren samtidigt som Oscar Pettersson fick kliva av.

Efter att ha tagit ledningen och haft bra kontroll på IK Sirius förändrades förutsättningarna ordentligt efter Amadeus Sögaards utvisning och IK Sirius kvittering. Det blev tydligare att BP backade hem för att försvara den poäng som laget hade. Just att försvarade gjorde BP bra och IK Sirius skapade inga målchanser efter kvitteringen.

Andra halvlek

IK Sirius inledde den andra halvleken piggt och tryckte ned BP. Samtliga vitklädda befann sig bakom bollen som IK Sirius rullade runt högt på egen planhalva under de inledande fem minuterna och de blåsvarta var nära flera gånger att hitta in med den sista passningen.

BP ropade på straff i den 51:a minuten efter att Zeidane Inoussa löpt i djupled och in i straffområdet. Glenn Nyberg valde att fria.

Minuten senare skulle Wessam Abou Ali ge hemmapubliken anledning att fira. Anfallaren sköt in 2-1 med en riktig kalasträff förbi Filip Sidklev. Tung start på den andra halvleken för BP.

Filip Sidklev hade att göra minuterna efter ledningsmålet då han fick stå för flera räddningar. BP hade väldigt svårt att hålla bollen inom laget och fick försvara nästintill hela tiden.

Som en blixt från klar himmel tog sig Zeidane Inoussa förbi motståndarförsvaret och placerade in 2-2.  Målet gjordes i matchminut 61. I samband med målet valde Olof Mellberg och Andreas Engelmark att genomföra ett byte. Marijan Cosic ersattes av Wilmer Odefalk.

Efter kvittering fick BP energi och kunde stoppa det hårda tryck som varit mot dem. Zeidane Inoussa var den spelare som tydligt bröt mönster för BP och skapade de flesta farligheter framåt.

I den 71:a minuten fick BP ett frisparksläge i bra läge. Alexander Jensen tog hand om frisparken och tvingade David Mitov Nilsson att rädda ut bollen till hörna.

Efter en frisparksvariant återtog IK Sirius ledningen då Tobias Carlsson pricksköt in 3-2 vid Filip Sidklevs högra stolpe. Ett jobbigt mål att släppa in då BP gjorde det mesta rätt under den tidsperioden.

Med fem minuter kvar att spela innan klockan nått 90 genomförde BP ett dubbelbyte då Zeidane Inoussa och Nikola Vasic ersattes av Alexander Johansson och Alex Timossi Andersson.

Precis innan det var dags att gå in på tilläggstid stod Filip Sidklev för en läcker benparad på Tashreeq Matthews avslut från nära håll.

Samuel Leach Holm som tog över kaptensbindeln efter att Amadeus Sögaard lämnat planen fick gult kort i matchens absoluta slutskede.

Det är inte mycket som går BP:s väg den här hösten. Den här gången satte Amadeus Sögaard laget i en knivig sits när han drog på sig sitt andra gula kort och orsakade straff i den 34:e minuten. Samtidigt så gör spelarna en bra insats sett till förutsättningarna även om det stundtals var en tydlig press från hemmalaget. Nu återstår tre matcher av serien och härnäst ett hemmaderby mot Djurgårdens IF.