HERR: Ny derbyförlust för BP
Tränarduon och Oscar Pettersson. FOTO: Erik Bjernulf

På ett fullsatt och soligt Grimsta IP var det de svartgula supportrarna som fick jubla. Två mål från gästerna i den första halvleken visade sig bli för tungt att komma tillbaka if ...

På ett fullsatt och soligt Grimsta IP var det de svartgula supportrarna som fick jubla. Två mål från gästerna i den första halvleken visade sig bli för tungt att komma tillbaka ifrån och BP föll med 0-2. Nästa match är om en vecka hemma på Grimsta IP mot Degerfors IF.

I BP fanns varken André Calisir eller Alexander Abrahamsson med i truppen. Deras frånvaro ledde till att Kevin Ackermann fick flytta ned och spela som en av tre mittbackar.

Första halvlek

Inför ett fullsatt och högljutt Grimsta IP rullade BP igång matchen. De inledande minuterna var jämna men gästerna tog ledningen i den femte matchminuten efter mål av Rui Modesto.

Efter ledningsmålet från AIK fortsatte matchen att vara jämn och lagen turades om att hålla bollen inom laget. Efter lite mer än kvarten spelad utökade AIK efter nytt mål från Rui Modesto.

I den 20:e matchminuten fick Kevin Ackermann sitt andra gula kort för säsongen efter att ha sprungit omkull Omar Faraj.

Den första halvleken var inte särskilt händelserik. BP hade majoriteten av bollinnehavet men skapade nästintill ingenting framåt. Gästerna hade inte heller särskilt många chanser men Rui Modesto visade sig vara klinisk då han gjorde två mål på två chanser.

Andra halvlek

BP inledde även den andra halvleken genom att hålla bollen inom laget, men det var återigen AIK som skapade halvlekens första målchans. Omar Faraj träffade ramen innan John Guidetti avslutade från nära håll på Filip Sidklev som stod för en handbollsliknande räddning. Kort därefter tvingades Kristoffer Nordfeldt att göra sin första räddning efter att Samuel Leach Holm avslutat utifrån.

I den 57:e matchminuten stod Kristoffer Nordfeldt för ytterligare en räddning, den här gången efter nick från Ludvig Fritzson. Det var stor skillnad på BP i inledningen av den andra halvleken då de kändes betydligt mycket farligare än i den första halvleken.

Efter 20 spelade minuter av den andra halvleken genomförde BP sitt första byte då Samuel Kroon ersatte Oscar Pettersson.

Med kvarten kvar att spela slog Samuel Kroon ett mycket fint inlägg som Nikola Vasic fick sträcka ut för att nå, dessvärre för honom och BP så hamnade avslutet en bra bit ovanför ribban.

I den 82:a minuten kom Gustav Sandberg Magnusson in istället för Marijan Cosic. Tre minuter senare fick Samuel Leach Holm en varning. På tilläggstid gjorde BP sitt tredje och sista byte i matchen då Kevin Waker ersattes av Liam Jordan. I den 97:e minuten testade Samuel Leach Holm lyckan utifrån igen och Kristoffer Nordfeldt fick stå för en svettig räddning.

BP tryckte ned AIK under stora delar av den andra halvleken, men någon slutforcering blev det aldrig riktigt. Sett till 90 minuter hade BP kunnat få med sig en poäng från derbyt, men AIK valde även att backa hem efter att ha fått sin tvåmålsledning. AIK fortsätter att vara mardrömsmotståndare för BP som nu får hoppas på att returen på Friends Arena blir deras första seger mot Solnalaget.

Nästa match är hemma på Grimsta IP mot Degerfors IF. Avspark kl. 17.30 lördag 8 juli. Köp biljett här https://bpfotboll.se/biljettinformation/

Startelvan
20. Filip Sidklev – 2. Torbjørn Heggem, 4. Amadeus Sögaard, 24. Kevin Ackermann – 17. Alexander Jensen, 13. Ludvig Fritzson, Samuel Leach Holm, 19 – 23. Tim Waker – 7. Oscar Pettersson, 9. Nikola Vasic, 10. Marijan Cosic