HERR: Noll poäng i återkomsten för BP

Återkomsten i allsvenskan blev inte som BP hoppades på inför. Framför storpublik och under stängt tak vann Djurgården rättvist i premiären av årets allsvenska. BP:s mål gjordes av ...

Återkomsten i allsvenskan blev inte som BP hoppades på inför. Framför storpublik och under stängt tak vann Djurgården rättvist i premiären av årets allsvenska. BP:s mål gjordes av Marijan Cosic.

Första halvlek

Det var BP som sparkade igång matchen på Tele2 Arena men efter det var Djurgården laget som inledningsvis hade bollen mest. Djurgården skapade ett tryck mot BP med många hörnor och inlägg. BP stod emot bra de tio första minuterna och Djurgården skapade därmed inga stora chanser. I den 16:e matchminuten kom hemmaledningen efter att Oscar Linnér först stått för en stark räddning, men bollen hamnade hos Oliver Berg som pricksköt Hampus Finndell som gjorde 1-0.

BP trycktes ned djupt ner på egen planhalva och fick inte möjligheten att vila med boll och Djurgården kom på våg efter våg. I matchminut 22 ställde Djurgården om snabbt och Oliver Berg passade till Victor Edvardsen som återigen tvingade Oscar Linnér till en svettig räddning.

Efter att ha varit nedtryckta under de första 25 minuterna växte BP in i matchen och halvleken en aning, men det utan att skapa några lägen framåt. Med tre minuter kvar av den första halvleken avlossade Hampus Finndell ett skott utifrån, men Oscar Linnér räddade bollen utan att släppa någon retur. Minuten senare utökade Djurgården ledningen via Gustav Wikheim efter att BP inte fått undan bollen.

Den första halvleken tillbaka i allsvenskan blev inte som önskat och Djurgårdens tvåmålsledning var inte annat än rättvis.

Oscar Linnér intervjuades i paus av Discovery+ efter en fin första halvlek och sa följande på frågan om hans syn på lagets första halvlek:

–Svår match att inleda med att komma hit där det är bra tryck och de har såklart lite medvind med inramning. De får momentum från start och vi har inte kommit in i matchen över huvud taget. Det är så det kan vara och det är första halvleken i allsvenskan för många grabbar här någonsin och vi får helt enkelt gå vidare.

Andra halvlek

Olof Mellberg och Andreas Engelmark valde i paus att ersätta Samuel Kroon med Tim Waker. Den andra halvleken inledde likt den första med mycket boll för blåränderna och hemmalaget var sånär att ta ledningen omgående efter att Oliver Berg sköt, via BP-ben, strax utanför stolpen. BP kom till en del avslut i starten av andra halvlek, men samtliga var från distans och inget som hotade Jacob Widell Zetterström i Djurgårdens mål.

I den 51:a matchminuten utökade Djurgården ledningen på nytt efter att Hampus FInndell sköt in sitt andra för kvällen. När timmen var spelad reducerade BP efter att Gustav Sandberg Magnusson tvingat Jacob Widell Zetterström till en räddning som Marijan Cosic kunde nicka in returen på. Strax efter reduceringen genomförde BP sitt andra byte när Ludvig Fritzson kom in istället för Nikola Vasic. Efter målet av Marijan Cosic hade BP sin bästa period i matchen och lyckades etablera spel högre upp än tidigare. Precis som tidigare hade laget däremot svårt att hitta in i offensivt straffområde och hota Djurgården på allvar.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid ersattes målskytten, Marijan Cosic, av Liam Jordan. Den sista delen av matchen kontrollerade Djurgården och BP skapade inte något riktigt tryck i form av slutforcering. I den 84:e minuten genomförde BP sina sista byten när Fredrik Nissen och Torbjörn Heggem klev in på plan och ut gick Kevin Ackermann och Alexander Abrahamsson. Torbjörn Heggem var nära att skapa nerv i matchen efter att ha fått ett gyllene läge att nicka in 3-2, men dessvärre letade sig bollen utanför stolpen. Den sista chansen i matchen fick Gustav Sandberg Magnusson som avlossade ett skott med vänsterfoten men skottet räddades utan större ansträngning från Jacob Widell Zetterström.

Glädjande att åter se BP spela i allsvenskan, men det var tydligt att Djurgården för dagen var numret för stort.

Nästa match spelas på lördag 8 april 15.00 då Malmö FF gästar Grimsta IP i hemmapremiären för BP. Köp biljett via https://bp.ebiljett.nu/