HERR: Seger mot Sundsvall i genrepet

Sista träningsmatchen inför den allsvenska premiären och det blev seger mot GIF Sundsvall, som hör hemma i Superettan. Ett piggt BP stod för en bra insats och vann med 1-0. I ...

I BP-truppen noterar vi flera spelares frånvaro. Filip Sidklev, André Calisir, Lucas Bergström och Daleho Irandust är alla iväg med olika landslag. Alexander Abrahamsson saknas med lättare känning och Rasmus Örqvist blev sjuk på matchdag. Vi kan dock glädja oss åt att Alfons Lohake är tillbaka i full träning och inledde på bänken denna lördag.

Vi noterar även att BP ställer upp med en formation som mer påminner om 4-2-3-1 än den 3-4-3-uppställning vi vant oss vid. Flexibilitet och anpassning efter tillgängliga spelare samt motstånd ger flera verktyg för Mellberg och Engelmark att nyttja i varje given match.

Första halvlek
BP inleder matchen med hög intensitet och styr spelet omgående. Det är ett högt tempo på bollen och chanserna ska komma. Alex Timossi Andersson stod för en fin aktion efter tio minuter då han kom fram på högerkanten, innerspelet passerade dock Nikola Vasic som slängde sig fram.

Strax innan kvarten är spelad slår Wilmer Odefalk en delikat instickare mot Vasic, samme Vasic fälls dock och BP tilldöms straff. Nikola Vasic tar hand om bollen och rullar in den i mitt av av målet, som för dagen vaktades av tidigare BP-målvakten Jonas Olsson.

BP fortsätter sedan att styra spelet och de enstaka anfall Sundsvall åstadkommer avstyrs av försvaret utan att Lucas Hägg Johansson ska behöva ingripa. Nya Adam Jakobsen testar ett tungt skott som avstyrs och Nikola Vasic har några bra lägen på inspel från Timossi Andersson och Frederik Christensen, som flyter med fint på vänsterkanten.

Andra halvlek
BP sätter åter full fart och kommer till avslut direkt, dock utan mål som resultat. Cirka tio minuter in i andra halvlek landar Nikola Vasic ovanpå Jonas Olsson efter ett inspel. Olsson behöver bryta matchen, men kan gå av för egen maskin. Litet uppehåll blir det när gästerna behöver byta målvakt, men när domaren blåser igång spelet är BP redo att spela och sätter igång med samma tempo.

Nye Adam Jakobsen har kommit in i laget med rätt energi och står för flera fina aktioner i den andra halvleken, bland annat en sulfint och dragning som skapar skottläge, och bra inspel mot lagkamrater som inte når fram.

Trots att det handlar om en träningsmatch så kan laget hålla uppe intensiteten genom matchen och det märks att serieformen är i rejält antågande. Med tre minuter kvar av matchen slår Paya Pichkah en riktigt fin passning från egen planhalva som hittar Alexander Johansson som löper in helt perfekt bakom baklinjen. Johansson avancerar in i straffområdet men får en knuff precis när han ska avsluta. Märkligt nog blir det inte straff för Johansson som försökte fullfölja sitt avslut men bara kan nudda bollen lite lätt. På den efterföljande hörnan landar returen hos Jakobsen som inte kan hålla avslutet under ribban. Det sista som händer är ett nytt fint anfall med ett lågt inspel från Alexander Johansson som ser ut att ge Adam Jakobsen öppet mål, men en framrusande Sundsvalls-försvarare kan styra bollen på Jakobsens hälar.

Nästa helg styr vi blickarna mot Gamla Ullevi i Göteborg för den allsvenska premiären mot GAIS på bortaplan. Matchen spelas söndag 31 mars 14:00 – påskdagen. Är du långledig så ses vi väl på plats?