HERR: Mållöst på Grimsta IP
Samuel Leach Holm. FOTO: Erik Bjernulf

BP höll sin fjärde raka nolla när det blev delad pott hemma mot IFK Göteborg. Chanser fanns för båda lagen, men bollen ville inte in. BP har i och med kvällens resultat tagit 10 a ...

BP höll sin fjärde raka nolla när det blev delad pott hemma mot IFK Göteborg. Chanser fanns för båda lagen, men bollen ville inte in. BP har i och med kvällens resultat tagit 10 av 12 möjliga poäng de senaste fyra omgångarna.

BP gjorde två förändringar jämfört med segern borta i Värnamo senast. Marijan Cosic och Torbjörn Heggem fick förtroendet från start.

Första halvlek

Domare Ekberg blåste igång matchen och det var gästerna som tog tag i bollinnehavet under de inledande minuterna. Det var främst spel på egen planhalva från gästerna. BP var däremot laget som hade det första avslutet, men Marijan Cosic blev annat än nöjd efter att skottet enkelt kunde tas hand om av Pontus Dahlberg.

Efter femton minuter spelade fick André Calisir matchens första varning efter att ha kommit sent in i en tackling när IFK Göteborg var på väg framåt. Gästerna fortsatte att trilla boll, men det var BP som kom till avslut.

I den 20:e matchminuten fick BP och Oskar Pettersson ett bra läge att ta ledningen. Anfallaren fick inte träff på bollen och det hela resulterade istället i inspark för blåvitt. Fyra minuter senare fick Oscar Pettersson en ny möjlighet att göra mål efter en fin framspelning av Alexander Jensen, men precis som vid föregående möjlighet blev det inspark för gästerna. Kort därefter fick Filip Sidklev göra sin första räddning efter att Johan Bångsbo kom upp bra på en hörna, men nicken kom rakt på Sidklev som klistrade bollen.

Matchbilden var sig lik genom den första halvleken. Det var jämnt mellan lagen, men BP var aningen hetare när de gick framåt.

Marijan Cosic var relativt nöjd med de första 45 minuterna i halvtidsintervjun med Discovery+. Yttern var inne på att laget skulle försöka få längre anfall i den andra halvleken och inte gå för genombrott direkt. Han nämnde också hur det bara var att köra på och fortsätta skapa chanser.

Andra halvlek

De första fem minuterna av den andra halvleken var något avvaktande, men där det precis som i den första halvleken var gästerna som hade mest boll. I den 53:e minuten fick BP ytterligare en chans att göra mål, men uppoffrande försvarsspel från IFK Göteborg nekade BP och Marijan Cosic ett mål.

Blåvitt tog över mer och mer i matchen och skapade ett tryck mot BP med många inlägg. Några stora chanser skapade bortalaget däremot inte. Efter slarv från BP i minut 64 fick inbytta Eman Markovic i IFK Göteborg lagets första riktiga målchans i den andra halvleken men Filip Sidklev behövde inte agera då avslutet inte träffade mål .

Med drygt 20 minuter kvar att spela fick Oscar Pettersson ytterligare en chans att bryta dödläget. Ludvig Fritzson spelade snett inåt bakåt till Pettersson som inte träffade mål från nära håll. Efter möjligheten avtog bortalagets tryck och BP växte in i matchen på nytt.

I matchminut 81 genomförde BP sitt första byte då lagets två senaste målskyttar i Kevin Ackermann och Richie Omorowa klev in. Marijan Cosic och Nikola Vasic var de som fick kliva av.

Gästerna skulle få en bra möjlighet att ta ledningen med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Avslutet på volley letade sig ovanför ribban.

BP:s sista byte i matchen kom i den 89:e minuten då Oscar Pettersson gick av och ersattes av Gustav Sandberg Magnusson.

Matchen slutade mållös trots chanser åt båda håll, inte minst för hemmalaget. BP höll därmed sin fjärde raka nolla och Filip Sidklev har ännu inte släppt in något mål i allsvenskan.

Nästa match är borta mot Kalmar FF på söndag. Avspark kl. 17:30 på Guldfågeln Arena.