HERR: Kval väntar för BP
Zeidane Inoussa och Nikola Vasic i en tidigare match från säsongen. FOTO: Erik Bjernulf

BP gjorde vad de kunde på Grimsta IP då BK Häcken besegrades. Dessvärre för alla rödsvarta så vann IFK Göteborg efter sent avgörande. Nu stundar kval mot Utsiktens BK. Första h ...

Första halvlek

Hemmalaget tog hand om avsparken men det var gästerna som därefter hade mest boll inledningsvis. I matchens 4:e minut tvingades Filip Sidklev till både en och två räddningar efter avslut från BK Häcken.

BP:s första målchans kom i den sjunde minuten. Zeidane Inoussa frispelade Oscar Pettersson som tog avslut, men Peter Abrahamsson stod för en fin benparad.

Zeidane Inoussa tog sig elegant förbi motståndet i den 10:e minuten och var nära att prickskjuta in ledningsmålet i bortre krysset, men skottet smet strax ovan ribban. En pigg inledning från både BP och Zeidane Inoussa.

Den första kvarten var jämn där båda lagen hade längre anfall med fina kombinationer stundtals. Om de rödsvarta spelarna var nervösa så var det åtminstone inget som syntes utåt.

Oscar Pettersson hittade Wilmer Odefalk snett inåt bakåt och den sistnämnda var, via styrning på försvarare, nära att ställa Peter Abrahamsson i bortamålet.

Istället för en hemmaledning var det gästerna som tog ledningen. Edward Chilufya tog sig förbi på högerkanten och slog in bollen till Srdjan Hrstic som vinklade in 1-0 förbi Filip Sidklev.

BP var laget som hade de flesta och bästa chanserna under den första halvleken och hade med en bättre skärpa gjort mål. Det var trots det gästerna som gick in till halvtidsvilan med ledning. Den första halvleken var rätt visande för hur höstsäsongen sett ut så spelet fungerade väl men resultatet gick emot.

Andra halvlek

Olof Mellberg och Andreas Engelmark valde att genomföra ett byte i paus då Alex Timossi Andersson ersatte Jesper Löfgren.

Wilmer Odefalk vann boll högt upp och tog avslut från distans efter bara några sekunder in i den andra halvleken. Skottet var aldrig nära att resultera i en kvittering. Sex minuter senare vek Wilmer Odefalk in från höger och tryckte av en projektil med vänsterfoten som via ribban gick in i mål. Bara minuten senare tog BP ledningen efter att Oscar Pettersson slagit ett perfekt inlägg till Zeidane Inoussa som nickade in ett mål som där och då tog BP till säker mark.

I den 58:e matchminuten tilldelades Olof Mellberg ett gult kort efter att ha varit upprörd i samband med ett domslut där han ville ha straff.

BP hade därefter bra kontroll över matchen och BK Häcken kändes ofarligare i den andra halvlek kontra den första. När det återstod femton minuter av matchen så växte sig gästernas bollinnehav och BP började allt mer att försvara sin ledning.

Med tio minuter kvar att spela genomförde BP ett trippelbyte. In kom André Calisir, Robin Sulacka och Nikola Vasic. Ut gick Wilmer Odefalk, Kevin Ackermann och Oscar Pettersson.

BP höll undan och vann mot BK Häcken. Nästintill samtidigt som matchen på Grimsta IP blåstes av skickade Adam Carlén in 2-1 för IFK Göteborg och BP tillbaka till kvalplats.