HERR: Kryss mot Elfsborg

Hemmamötet med IF Elfsborg slutade 3-3 efter en sanslös tillställning. Med en lite tyngre resultatrad i ryggen, trots bra spelmässiga prestationer, klev BP in i söndagens matc ...

Hemmamötet med IF Elfsborg slutade 3-3 efter en sanslös tillställning.

Med en lite tyngre resultatrad i ryggen, trots bra spelmässiga prestationer, klev BP in i söndagens match med en lite lägre favoritmarkör. Elfsborg, som senast i torsdags kvalificerade sig för Europa League, har varit inne i ett väldigt starkt poängstim efter att Oscar Hiljemark kommit in som ny tränare.

BP gjorde även flertalet byten i startelvan när vi jämför med matchen mot AIK föregående helg. Otega Ekperuoh fick göra sin debut i Allsvenskan när han ersatte Fabian Mrozek i målet. Serge-Junior Martinsson Ngouali var äntligen tillbaka och tog direkt plats i startelvan. Dessutom fick Eric Björkander och Kaare Barslund än en gång kliva in på plan som del av startelvan.

BP fick en bra start på matchen, hög energi och vilja att gå framåt kröntes redan i den sjunde minuten då Adam Jakobsen tar emot bollen på vänsterkanten, i höjd med mittlinjen. Med en snabb blick framåt noterar han Nikola Vasic i fin löpning diagonalt och passningen i djupet är delikat. Vasic kommer fri med målvakten och kan trycka in sitt trettonde mål för säsongen i det bortre krysset. BP har självförtroende, raka ryggar och har full koll. Då kommer en hörna för Elfsborg som nickas undan men på returen får Rami Kaib perfekt träff på bollen som går i mål vi ribbans underkant.

Glädjen för gästerna blir kortvarig för BP har bestämt sig för att vinna matchen. Bara minuter senare slår Alexander Jensen en frispark från mittplan som letar sig in mellan försvarare och målvakt och där smiter Alex Timossi Andersson in, påpassligt, och nickar in 2-1. En jämn halvlek slutar i BP-ledning som kryddas av två spelskickliga lag som bjöd Grimstapubliken på underhållning av det högre snittet.

I andra halvlek försöker gästerna sätta lite högre press på BP men försvarsmässigt gör BP en fin insats och kan avstyra, dessutom storspelar Otega Ekperuoh med tre riktigt svettiga räddningar från nära håll. Kvitteringen för gästerna kommer därför högst oväntat och det går att diskutera den straff som Elfsborg tilldöms när Niklas Hult ramlar efter en mindre kontakt med Alex Timossi Andersson. Straffen rullas in och det står 2-2.

Är lagen nöjda? Nej. Det höga tempot fortsätter och för publiken är det ett högt underhållningsvärde, samtidigt som tränarbänkarna kan bli frustrerade över att spelet böljar fram och tillbaka. BP ska ledningen igen när en frispark från Alexander Jensen letar sig hela vägen in i mål efter att Ludvig Fritzson inte lyckats nå bollen, men den kan ändå studsa hela vägen in. 3-2 och bara minuter kvar. Då kommer en fast situation och efter lite studsar kan Simon Hedlund plötsligt rulla in kvitteringen. 3-3 och det borde vara över – då har Nikola Vasic en nick från nära håll som Isak Pettersson i Elfsborgs-målet på något vis lyckas hålla utanför mållinjen, tv-bilder visar att han får bollen rakt i ansiktet, ett ansikte som dock inte har hoppat hela vägen in i mål.

När slutsignalen går lägger sig samtlgia 22 spelare ner på planen, helt slutkörda efter en av de häftigare matcher som spelats på allsvensk nivå på Grimsta IP.

Allsvenskan tar nu uppehåll över kommande helg då landskamper väntar. Från herrlaget reser André Calisir, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Wilmer Odefalk, Daleho Irandust, Kaare Barslund och Hlynur Karlsson iväg. Nästa seriematch blir på bortaplan, söndag 15 september åker vi till Uppsala för att möta IK Sirius.

Allsvenskan
BP – IF Elfsborg
3-3 (2-1)
Mål: BP: Nikola Vasic, Alex Timossi Andersson, Alexander Jensen IFE: Rami Kaib, Michael Baidoo, Simon Hedlund
Varningar: BP: Ludvig Fritzson IFE: Andri Fannar Baldursson

BP:s lag: Otega Ekperouh – Alexander Jensen, Eric Björkander, André Calisir, Kaare Barslund – Wilmer Odefalk (Frederik Christensen, 46), Serge-Junior Martinsson Ngouali (Daleho Irandust, 75) – Alex Timossi Andersson, Ludvig Fritzson, Adam Jakobsen – Nikola Vasic