HERR: Klara för gruppspel efter seger mot Roslagsbro

Det blir gruppspel i Svenska Cupen för våra herrar. Detta står klart efter seger i omgång två mot Roslagsbro IF. På förhand rätt självklart med tanke på att det skiljer fem divisi ...

Det blir gruppspel i Svenska Cupen för våra herrar. Detta står klart efter seger i omgång två mot Roslagsbro IF. På förhand rätt självklart med tanke på att det skiljer fem divisioner mellan lagen. Det ska ändå spelas om det och ”Robro” bjöd upp till kamp. Slutresultatet skrivs till klara 5-0

1-0 kommer efter 20 minuter. På BP:s andra hörna från Marijan Cosic når Gustav Sandberg Magnusson högst och styr in ledningsmålet. Direkt på avsparken efter försöker sig Roslagsbro på att göra mål med ett skott direkt på avspark, men Filip Sidklev i BP-målet får hämta bollen en bra bit utanför sin högra stolpe. Istället ska BP utöka till 2-0 i anfallet som följer då Monir Jelassi nyttjar sin fart och runder Roslagsbros målvakt, spelar in bollen längs mållinjen där Zeidane Inoussa rakar in sitt första seniormål i BP.

Första halvlek visar sedan att det skiljer fem divisioner då BP spelar ut, låter bollen rulla och skapar en del bra lägen. Det ska dock nämnas att Roslagsbros målvakt fick en bra genomkörare och stod för flera fina parader och höll länge nere siffrorna.

I andra halvlek försöker hemmalaget skapa lite ner och när BP-målen dröjer väcks ett visst hopp på Vårlyckans IP. Det släcks dock när Nikola Vasic hoppsparkar in 3-0 på inlägg från Jelassi. Kort därefter faller även 4-0 från Wilmer Odefalk och med några minuter kvar kommer Liam Jordan fri och rullar in 5-0.

Tillslut en komfortabel seger där BP gjorde vad som krävdes för att ta sig vidare till gruppspelet i vinter. Till helgen väntar ny allsvensk match hemma på Grimsta då vi tar emot Kalmar FF på Grimsta söndag 27 augusti 15:00. Köp biljett via bp.ebiljett.nu.

Svenska Cupen, omgång 2
Roslagsbro IF – BP
0-5 (0-2)
Mål: BP: Nikola Vasic, Gustav Sandberg Magnusson, Zeidane Inoussa, Wilmer Odefalk, Liam Jordan
Varningar: BP: Liiban Abadid, Fredrik Nissen
BP:s lag: Filip Sidklev – Alexander Abrahamsson (Amadeus Sögaard, 46), Liiban Abadid, Rebin Sulaka – Monir Jelassi (Samuel Leach Holm, 74), Gustav Sandberg Magnusson, Fredrik Nissen (Nikola Vasic, 46), Alexander Jensen (Wilmer Odefalk, 8) – Marijan Cosic, Liam Jordan, Zeidane Inoussa (Ludvig Fritzson, 62)