HERR: Inför träningsmatchen mot Djurgården
Foto: Henke Råssmo

HERR: Inför träningsmatchen mot Djurgården

Share

HERR: Inför träningsmatchen mot Djurgården

Då är vi redo igen! Första matchen för året och vi rullar framåt med försäsongen 2023. Efter två månaders utan match är det självklart så att vi kommer se några tunga ben, men fra ...

Då är vi redo igen! Första matchen för året och vi rullar framåt med försäsongen 2023. Efter två månaders utan match är det självklart så att vi kommer se några tunga ben, men framförallt pigga sinnen som är laddade för en ny säsong.

BP – Djurgårdens IF
Lördag 21/1 14:00
Grimsta IP

Matchen sänds av Discovery+ här.

Biljetterna är slutsålda. Köp gärna säsongskort för att inte missa någon hemmamatch 2023.

Läget i BP
Vi kommer att få se ett BP med några nya ansikten. Det har varit en viss spelaromsättning men det kommer nog att känna igen en hel del av de rödsvarta lirarna även denna lördag. I skrivande stund är det inte spikat hur truppen ser ut till matchen, men det kommer vara stor rotation under matchen – som brukligt är under försäsong.

Motstånd
För motståndet står ett lag i stark medvind. Djurgårdens IF kom tvåa i Allsvenskan 2022 och kunde under hösten även gå starkt i gruppspelet av Europa Conference League där de vann sin grupp och nu under vintern kommer att kliva in i slutspelet av den europeiska turneringen. I det gästande laget hittar vi även flera spelare med bakgrund i BP, de vi känner igen starkast är Wilmer Odefalk, Theo Bergvall och Lucas Bergvall som genomförde sin övergång till Djurgården från oss under vintern. I truppen kan vi (just nu) även notera Hjalmar Ekdal, Joel Asoro, Tommi Vaiho, André Picornell, Besard Sabovic, Hampus Finndell och Axel Wallenborg. På ledarsidan återfinns tidigare BP-tränarna Kim Bergstrand och Tomas Lagerlöf.

Avspark 14:00 hemma på Grimsta.