HERR: Inför Svenska Cupen BP – Landskrona BoIS
Monir Jelassi Foto: Erik Bjernulf

På söndag är det åter dags för cupmatch för herrarna. BP gästas av Landskrona BoIS som även de förlorade den första matchen i gruppspelet. Avspark är 17:30 på Grimsta IP.  ...

Läget i BP

Den första omgången av svenska cupens gruppspel slutade med en förlust hemma mot Örebro SK. Efter 19 minuter kunde Örebro ta ledningen efter mål av Noel Milleskog och under inledningen av den andra halvleken skulle närkelaget utöka ledningen till 2-0 efter att David Seger tagit vara på en omställning. Inhoppande Richie Omorowa skulle däremot få in en reducering men det försent och matchen slutade till slut 2-1 till bortalaget.

I och med missräkningen mot Örebro SK blir det extra viktigt för BP att ta tre poäng mot Landskrona för att kunna avancera vidare till slutspelet. Träningsveckan har gått bra men skadelistan är ännu inte tom och både Oscar Linnér och Alexander Abrahamsson ser ut att missa matchen mot Landskrona BoIS. Det är ännu inte klart huruvida André Calisir får göra sin debut för BP eller inte.

Motståndet

Landskrona BoIS stod för en gedigen säsong förra året och slutade på en sjätteplats i Superettan och det med tre poäng bakom Öster som tog kvalplatsen. Den senaste matchen mellan lagen på Grimsta IP slutade med en komfortabel hemmaseger med 3-0. Målskyttar då var Gustav Sandberg Magnusson, Oscar Pettersson och Richie Omorowa. Matchen i Skåne mellan BP och Landskrona innehöll även den tre rödsvarta mål, men Landskrona gjorde lika många och matchen slutade 3-3. Marijan Cosic stod då för två mål och Gustav Sandberg Magnusson ett.

Landskrona BoIS förlorade precis som BP sin första match av gruppspelet i svenska cupen då de föll med 6-1 på Tele2 mot Djurgården. Skånelaget låg under med 3-0 i paus och Djurgården vann utan några större bekymmer. Slutresultatet skulle fastställas av Lucas Bergvall som fick hoppa in och göra mål i sin tävlingsdebut för Djurgården. Landskrona BoIS målskytt var Ousmane Diawara.

Så ser du matchen

På plats. Köp biljett via bp.ebiljett.nu. Kom ihåg att säsongskortet även innefattar hemmamatcherna i Svenska Cupen. Säkra hela säsongen på en gång!

Sändning hos CMore, se nedan:

Just nu får du halva priset i 3 månader samtidigt som du stöttar BP med 150 kronor!

C More Plus innehåller förutom Svenska Cupen även UEFA Champions League, Allsvenskan & Superettan från discovery +, LaLiga, Serie A och mycket mer sport! Du kan även streama underhållning i världsklass för hela familjen med drama, dokumentärer och SF Kids.

Gå in på www.cmore.se/kampanj/svenskacupen och använd kodenBPCUPEN23 för att ta del av erbjudandet! Erbjudandet gäller endast nya kunder på www.cmore.se