HERR: Inför IFK Värnamo – BP
Filip Sidklev Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

HERR: Inför IFK Värnamo – BP

Share

HERR: Inför IFK Värnamo – BP

Med två raka segrar i ryggen reser BP till Värnamo med bra självförtroende. Torsdagens motståndare står på lika många poäng som BP. För första gången 2023 blir det allsvenskt spel ...

Med två raka segrar i ryggen reser BP till Värnamo med bra självförtroende. Torsdagens motståndare står på lika många poäng som BP. För första gången 2023 blir det allsvenskt spel på Finnvedsvallen.

Läget i BP

BP som inledde allsvenskan med tre förluster har nu vunnit två raka och det på olika sätt. Säsongen första vinst kom hemma mot Mjällby AIF efter att BP med sitt eget spel kunde hålla undan utan att bli djupa i försvaret. Senast i Halmstad inledde BP bra och tog över än mer i den första halvleken efter Halmstads BK röda kort. I den andra halvleken tryckte hemmalaget ned BP trots numerärt underläge och BP fick försvara helhjärtat och slita för de tre poängen. 

På torsdag väntar den andra matchen på naturgräs då Finnvedsvallen är redo för allsvenskt spel för första gången den här säsongen. Med tanke på att segern senast kom på naturgräs och att träningsveckan har gått bra så kommer BP med inställningen om att ta alla tre poäng. 

Om IFK Värnamo

IFK Värnamo som var nykomlingar i allsvenskan 2022 stod för en imponerande debutsäsong och slutade på en tionde plats. Även årets säsong har inletts starkt av IFK Värnamo som står på sex poäng. Torsdagens motståndare har vunnit mot IFK Göteborg och AIK.  

I övrigt har IFK Värnamos säsong präglats av att deras hemmaplan Finnvedsvallen inte varit godkänd för spel och därför har de fått spela sina hemmamatcher på Borås Arena. På torsdag har klubben fått grönt ljus och den efterlängtade hemmapremiären blir således mot BP. 

Matchen spelas på torsdag, 4 maj kl. 17.30 då BP gästar IFK Värnamo på Finnvedsvallen. Köp biljett via https://ifkvarnamo.se/matchdag/kop-biljett 

Via tv/streaming
Discovery Plus sänder. Köp gärna matchen via den här länken, så går en del av intäkterna tillbaka till BP.