HERR: Inför IFK Göteborg på bortaplan

Herrlaget jobbar vidare i Allsvenskan som nu har kommit halvvägs, därför är det åter dags att ta sig an IFK Göteborg. Denna gång sker det på bortaplan för BP som jagar revansch fö ...

Herrlaget jobbar vidare i Allsvenskan som nu har kommit halvvägs, därför är det åter dags att ta sig an IFK Göteborg. Denna gång sker det på bortaplan för BP som jagar revansch för vårens förlust på Grimsta. Avspark 17:30 lördag 27 juli på Gamla Ullevi.

Efter 0-2 hemma mot Hammarby i lördags har BP haft en bra träningsvecka. Tempot är högt, skadorna är få och humöret är positivt. Under första halvlek hade BP bra kontroll på matchen och skapade chanser för ledning. I andra halvlek tog Hammarby vara på två målchanser som förvaltades. BP tog över spelet igen men lyckades inte få in bollen i mål.

På skadefronten är det ljusare. Lucas Hägg Johansson har tillkommit på skadelistan där vi noterar att Kevin Ackermann, Gustav Sandberg Magnusson och Liam Jordan är kvar sedan tidigare. I övrigt är laget i träning.

IFK Göteborg kommer från hemmamatch, 1-1, mot Västerås SK. gästande VSK kvitterade i den 99_e matchminuten efter att domaren behövt lägga till hela elva minuter på grund av huvudskador. I truppen noterar vi såklart två utmärkande BP-fostrade spelare, Elis Bishesari målet och lagets bästa målskytt Paulos Abraham. Två spelare vi har bra koll på, kan enkelt konstateras. IFK Göteborg saknar tidigare BP-spelaren Oscar Pettersson som är avstängd på lördag, liksom Sebastian Ohlsson. Sedan några veckor tränas laget av Stefan Billborn, mångårig inom BP:s organisation och herrlagets huvudtränare 2014.

I tabellen hittar vi BP och IFK Göteborg på 11 respektive 12 plats, båda med 18 inspelade poäng men BP har ett måls bättre målskillnad.