HERR: Inför Halmstads BK – BP
Målfirande. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför Halmstads BK – BP

Share

HERR: Inför Halmstads BK – BP

BP reser till södra Halland för att försöka sätta stopp på Halmstads BK:s perfekta inledning på hemmaplan. I och med de tre första inspelade poängen kommer BP med ett bättre själv ...

BP reser till södra Halland för att försöka sätta stopp på Halmstads BK:s perfekta inledning på hemmaplan. I och med de tre första inspelade poängen kommer BP med ett bättre självförtroende. Matchen spelas imorgon 17:30 på Örjans Vall.

Läget i BP

Laget fick en tuff start där poängen uteblev de tre första omgångarna, men spelarna visade prov på stark moral när Mjällby AIF besegrades med 2-0 hemma på Grimsta IP. Trots de tre poänglösa matcherna så infann sig ingen panik eller stress i truppen, under veckan har det dock med blotta ögat gått att se hur axlarna sjunkit någon centimeter.

Det har varit hemma på Grimsta IP som de två bästa matcherna har spelats av det rödsvarta laget. Borta mot Djurgårdens IF och IF Elfsborg föll laget både rättvist och med marginal. Ska BP få matchen dit de vill imorgon krävs ett mod och tempo i spelet med boll, men också att kunna stå emot ett fysiskt och tungt Halmstads BK på en något långsam gräsmatta. 

Om Halmstads BK

Morgondagens motståndare är ett välbekant lag för BP då båda spelade i superettan så sent som ifjol. Det blåa laget från Halland var laget som var närmast BP poängmässigt förra året. Sex poäng skilde lagen emellan. Inbördes vann lagen sina respektive hemmamatcher förra året. Halmstads BK vann med 2-0 hemma på Örjans Vall då den nuvarande BP-spelaren Samuel Kroon öppnade målskyttet innan Alexander Johansson satte spiken i kistan på tilläggstid. Hemma på Grimsta IP vann BP med 2-1 där en tidig utvisning för Halmstads BK satte tonen för matchen. Marijan Cosic och Nikola Vasic gjorde då BP:s mål .

I år har Halmstads BK inlett starkt med två segrar och två förluster. Vinsterna har båda två kommit hemma i södra Halland och mot lag från huvudstaden i AIK och Djurgårdens IF. Halmstads BK har heller inte släppt in något mål på Örjans Vall hittills och BP behöver vara noggranna offensivt för att skapa några farligheter. 

Matchen spelas på lördag, 27 april 17.30 då BP gästar Halmstads BK på Örjans Vall. Köp biljett via https://www.hbk.se/biljetter 

Via tv/streaming
Discovery Plus sänder. Köp gärna matchen via den här länken, så går en del av intäkterna tillbaka till BP.