HERR: Inför Djurgårdens IF – BP
Gustav Sandberg Magnusson. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför Djurgårdens IF – BP

Share

HERR: Inför Djurgårdens IF – BP

Efter två förluster i cupen väntar nu Djurgården i den tredje och sista gruppspelsmatchen av svenska cupen. Oavsett resultat på Tele 2 Arena så blir det inget avancemang för BP. M ...

Efter två förluster i cupen väntar nu Djurgården i den tredje och sista gruppspelsmatchen av svenska cupen. Oavsett resultat på Tele 2 Arena så blir det inget avancemang för BP. Matchen börjar 13:00 imorgon, lördag. 

Läget i BP

Det blev ytterligare en förlust för BP då laget förlorade hemma mot Landskrona BoIS med 3-2. Matchen började långt ifrån optimalt för hemmalaget då gästerna tidigt kunde ta ledningen. Oscar Pettersson kvitterade från elva meter och ställning var oavgjort i paus. Trots den pigga inledning på andra halvlek från BP så skulle Landskrona BoIS både göra ett och två mål. Tvåmålsunderläget visade sig bli för tufft trots reducering från Nikola Vasic. 

BP har nu förlorat de två inledande matcherna av cupen och har inte längre någon möjlighet att ta sig vidare. På andra sidan ställs laget mot Djurgården som vunnit båda matcherna de spelat, även om det satt långt inne senast mot Örebro. Trots att poängskörden inte varit det truppen önskat sig så har träningarna sett bra ut och laget är taggade på att visa vad de kan mot Djurgården.

Skadeläget är fortsatt detsamma vilket gör att både Oscar Linnér och Alexander Abrahamsson ser ut att missa matchen. Huruvida Viktor Agardius för göra sin BP-debut eller inte återstår att se. 

Motståndet

Som tidigare nämnts så har Djurgården sex poäng efter två spelade matcher. Blårändernas första matchen slutade i tennissiffror då Landskrona BoIS besegrades med hela 6-1. Efter storsegern resten Djurgården till Örebro där de vann med 2-1 efter ett sent avgörande från Piotr Johansson. Målskyttet i Djurgården har spridits ut, men Gustav Wikheim har gjort mål i båda matcherna och är en av många att hålla koll för de rödsvarta.

Det ska mycket till för att Djurgården inte ska ta sig vidare då de är tre poäng före både Örebro SK och Landskrona BoIS samt har en betydligt mycket bättre målskillnad. 

De två stockholmslagen möttes tidigare i år i en träningsmatch som slutade 1-1. Förra året möttes även BP och Djurgården på Grimsta IP i svenska cupen och då föll BP med 3-0. Morgondagens motståndare är dessutom laget BP ska möta i den första omgången av allsvenskan. 

Matchen spelas imorgon (lördag), 4 mars 13:00 då vi gästar Djurgårdens IF borta på Tele2 Arena. Köp biljett via diffotboll.ebiljett.nu

Sändning hos CMore, se nedan:

Just nu får du halva priset i 3 månader samtidigt som du stöttar BP med 150 kronor!

C More Plus innehåller förutom Svenska Cupen även UEFA Champions League, Allsvenskan & Superettan från discovery +, LaLiga, Serie A och mycket mer sport! Du kan även streama underhållning i världsklass för hela familjen med drama, dokumentärer och SF Kids.

Gå in på www.cmore.se/kampanj/svenskacupen och använd kodenBPCUPEN23 för att ta del av erbjudandet! Erbjudandet gäller endast nya kunder på www.cmore.se