HERR: Inför BP – Mjällby AIF
Oscar Pettersson. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför BP – Mjällby AIF

Share

HERR: Inför BP – Mjällby AIF

Efter den tunga matchen i Borås väntar nu Mjällby AIF hemma på Grimsta IP. Motståndet har inlett säsongen starkt och har ännu inte förlorat. Avspark är 19.00 på måndag. Läget i ...

Efter den tunga matchen i Borås väntar nu Mjällby AIF hemma på Grimsta IP. Motståndet har inlett säsongen starkt och har ännu inte förlorat. Avspark är 19.00 på måndag.

Läget i BP

Ingen rödsvart var nöjd efter föregående match där inget gick BP:s väg, men träningsveckan har visat prov på stark moral och beslutsamhet i truppen. 

Med all respekt för kommande motståndare, Mjällby AIF, så är dem tre tidigare motståndarna på förhand svårare uppgifter då samtliga varit topptippade på förhand. BP som ännu inte har någon poäng i allsvenskan har nu på måndag en chans att ändra på det, men det blir inte enkelt. Ska BP lyckas luckra upp en stark gulsvart defensiv i Mjällby AIF så krävs det att laget höjer sig flera snäpp från matchen mot IF Elfsborg. 

Om Mjällby AIF

Laget från Blekinge har vunnit två av sina tre inledande matcher och spelat en oavgjord. I premiären för Mjällby AIF tog man en poäng efter att ha spelat 2-2 mot Varbergs BoIS, därefter vann de med 1-0 borta mot IFK Värnamo och sedan 2-0 hemma mot Degerfors. 

Under de senaste säsongerna har Mjällby AIF visat sig vara att räkna med och främst har de varit tuffa att möta med en imponerande defensiv. I år verkar det inte vara något undantag och laget har hållit nollan i de två senaste omgångarna. 

Inbördes har det varit jämnt mellan lagen. De fyra senaste mötena har varit i superettan där BP har vunnit en, förlorat en och spelat två oavgjorda. Senast lagen möttes i allsvenskan var 2014 där BP vann på bortaplan och förlorade hemma. 

Matchen spelas på måndag, 24 mars 19:00 då BP gästas av Mjällby AIF hemma på Grimsta IP. Köp biljett via https://bpfotboll.se/biljettinformation/

Via tv/streaming
Discovery Plus sänder. Köp gärna matchen via den här länken, så går en del av intäkterna tillbaka till BP.